Skip to main content
Cheesy birria taco's met kip
Cheesy birria taco's met kip

Cheesy birria taco's met kip

met paprika, zure room en tomatensalsa

Birria is een Mexicaans gerecht dat traditioneel wordt gemaakt van langzaam gegaard vlees in een rijke, pittige bouillon. Birria wordt meestal geserveerd als stoofpot, maar is nu ook beroemd als tacovulling, waarbij de tortilla's in de bouillon worden gedoopt en vervolgens worden gebakken voor een extra knapperige en sappige bite.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gesneden jalapeño's

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4238 kJ
Energie (kcal)1013 kcal
Vetten53.4 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels15.8 g
Eiwitten55.9 g
Zout3.3 g
Potassium105.9 mg
Calcium22.1 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Saladekom
Diep bord
Koekenpan

Instructies

Paprika's bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 13 - 15 minuten in de oven. 

Kip pocheren
2

Bereid de bouillon in een pan. Pocheer de kip 8 - 10 minuten, of tot deze gaar is. Haal uit de pan en bewaar apart om af te laten koelen. Bewaar de bouillon voor later gebruik. Snijd ondertussen de helft van de ui in halve ringen en snipper de andere helft. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de koriander grof. Voeg de tomaat en koriander toe aan een saladekom samen met de gesnipperde ui. Bewaar apart tot stap 5.

Birria saus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gemalen komijnzaad samen met de tomatenpuree en het gerookte paprikapoeder 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg 100 ml van de achtergehouden bouillon per persoon toe. Breng aan de kook en voeg daarna toe aan een diep bord. Verhit nogmaals 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige ui 3 - 4 minuten. 

Kip bakken
4

Trek het vlees van de kip uit elkaar met je handen of met 2 vorken. Voeg toe aan de pan met ui. Voeg 1/3 van de birria saus toe en bak 1 - 2 minuten. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Dip 1 tortilla per keer in het diepe bord met de birria saus en bak de tortilla 30 seconden per kant. Leg de tortilla na het bakken direct op de bakplaat met bakpapier.

Taco's maken
5

Voeg de kip samen met de kaas toe aan de tortilla's en vouw ze dicht. Bak de taco's 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Snijd ondertussen de limoen in 6 partjes en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de saladekom. Voeg de jalapeño's (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Serveer de taco's over borden. Verdeel de salsa en zure room eroverheen. Serveer de geroosterde paprika ernaast met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille
Quinoasalade met avocado en alfalfa

Quinoasalade met avocado en alfalfa

met sesam-sojadressing en koriander
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Gestoofde rodekool met chipolata

Gestoofde rodekool met chipolata

met zoete appel en aardappelpuree
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Ciabatta met roerei

Ciabatta met roerei

met paprika en rucolacress
Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

met ovenfrietjes en frisse witlofsalade
Orzo met köfte-stijl rundergehakt

Orzo met köfte-stijl rundergehakt

met mascarpone, paprika en prei
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla