HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrisse Parelcouscous Met Warmgerookte Zalm En Avocado
topBanner
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas

Supersnel
Lees meer

Onze zalm heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:Lekker snelLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische zure room

20 gram

Walnootstukjes

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Avocado

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

160 gram

Warmgerookte zalmsnippers

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)854 kcal
Energie (kJ)3575 kJ
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels5.3 g
Eiwitten37 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook in 12 minuten gaar. Giet indien nodig af.

2

Meng in een hoge kom de helft van de spinazie met de zure room en de walnootstukjes. Voeg 1/2 el extra vierge olijfolie toe per persoon en breng op smaak met peper. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Tip: Voeg eventueel ook een aantal blaadjes verse basilicum toe.

3

Snijd de komkommer in blokjesSnijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd het verse basilicum in reepjes.Verkruimel de witte kaas

4

Meng de parelcouscous met de spinazie-room, de overige spinazie en de komkommer. Garneer met de zalmsnippers, de avocado, het basilicum en de witte kaas.