Skip to main content
Cheesy birria taco's met kip
Cheesy birria taco's met kip

Cheesy birria taco's met kip

met paprika, zure room en tomatensalsa

Birria is een Mexicaans gerecht dat traditioneel wordt gemaakt van langzaam gegaard vlees in een rijke, pittige bouillon. Birria wordt meestal geserveerd als stoofpot, maar is nu ook beroemd als tacovulling, waarbij de tortilla's in de bouillon worden gedoopt en vervolgens worden gebakken voor een extra knapperige en sappige bite.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Gesneden jalapeño's

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4238 kJ
Energie (kcal)1013 kcal
Vetten53.4 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels15.8 g
Eiwitten55.9 g
Zout3.3 g
Potassium105.9 mg
Calcium22.1 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Saladekom
Diep bord
Koekenpan

Instructies

Paprika's bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 13 - 15 minuten in de oven. 

Kip pocheren
2

Bereid de bouillon in een pan. Pocheer de kip 8 - 10 minuten, of tot deze gaar is. Haal uit de pan en bewaar apart om af te laten koelen. Bewaar de bouillon voor later gebruik. Snijd ondertussen de helft van de ui in halve ringen en snipper de andere helft. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de koriander grof. Voeg de tomaat en koriander toe aan een saladekom samen met de gesnipperde ui. Bewaar apart tot stap 5.

Birria saus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gemalen komijnzaad samen met de tomatenpuree en het gerookte paprikapoeder 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg 100 ml van de achtergehouden bouillon per persoon toe. Breng aan de kook en voeg daarna toe aan een diep bord. Verhit nogmaals 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige ui 3 - 4 minuten. 

Kip bakken
4

Trek het vlees van de kip uit elkaar met je handen of met 2 vorken. Voeg toe aan de pan met ui. Voeg 1/3 van de birria saus toe en bak 1 - 2 minuten. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Dip 1 tortilla per keer in het diepe bord met de birria saus en bak de tortilla 30 seconden per kant. Leg de tortilla na het bakken direct op de bakplaat met bakpapier.

Taco's maken
5

Voeg de kip samen met de kaas toe aan de tortilla's en vouw ze dicht. Bak de taco's 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Snijd ondertussen de limoen in 6 partjes en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de saladekom. Voeg de jalapeño's (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Serveer de taco's over borden. Verdeel de salsa en zure room eroverheen. Serveer de geroosterde paprika ernaast met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote garnalen met verse tagliatelle

Grote garnalen met verse tagliatelle

in pittige tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en knapperige witlofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met bosui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

met rozemarijn-aardappelpartjes en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselderij