Skip to main content
Global Desk Only - UK - Pan-Fried Halloumi and Pesto Drizzle
Global Desk Only - UK - Pan-Fried Halloumi and Pesto Drizzle

Global Desk Only - UK - Pan-Fried Halloumi and Pesto Drizzle

with Mediterranean Inspired Roasted Vegetables

Wist je dat "pesto" letterlijk "gestampt" betekend? Dit komt omdat pesto traditioneel wordt bereid in een vijzel.

Labels:
Veggie
Snelle bereiding
Eenpansgerecht
Allergenen:
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Pinda's, Noten)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3388 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten47.9 g
waarvan verzadigd24.9 g
Koolhydraten55.9 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels12.8 g
Eiwitten33.1 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Prepare
1
  • Preheat the oven to 220°C.
  • Slice the cheese into three thick slabs per person. Transfer to a bowl of cold water and set aside until further use.
  • Cut the potatoes into 2cm chunks and transfer to a parchment-lined baking sheet.
  • Drizzle with olive oil and scatter over the oregano. Season with salt and pepper, then toss well to coat.
Chop the vegetables
2
  • Roast the potatoes on the top shelf of the oven for 30 - 40 minutes, tossing halfway.
  • Slice the courgette into crescents of 2cm thickness and roughly dice the bell pepper.
  • Cut the onion into wedges and slice the garlic clove. 
  • Transfer all four to a parchment-lined baking sheet and drizzle with olive oil. Season with salt and pepper, then toss well to coat.
Fry the cheese
3
  • Roast the vegetables on the middle shelf of the oven for 20 - 25 minutes, tossing halfway.
  • During the final 10 minutes of roasting time, drain the cheese and pat dry with kitchen paper.
  • Heat a clean frying pan over medium-high heat. When the pan is nice and hot, fry the cheese for 2 - 3 minutes per side until golden-brown.
Serve
4
  • Meanwhile, in a small bowl combine the pesto with the water for the sauce. Add more water if you'd prefer it to be less thick.
  • Serve the potatoes and vegetables on plates.
  • Top with the cheese and then drizzle everything with the pesto to finish.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders