Skip to main content
Moqueca-stijl vissoep met korianderolie
Moqueca-stijl vissoep met korianderolie

Moqueca-stijl vissoep met korianderolie

met paksoi en kokosmelk

Met dit recept tover je 298 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
-30% koolhydraten
Extra groente
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Paksoi

1 stuk(s)

Tomaat

½ tl

Gerookt paprikapoeder

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

90 ml

Kokosmelk

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

100 ml

Water

⅓ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2899 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten57.1 g
waarvan verzadigd23.6 g
Koolhydraten15.9 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels10.6 g
Eiwitten28.9 g
Zout1.4 g
Potassium439.3 mg
Calcium68.1 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn. 
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi in blokjes en houd de stelen apart van de groene bladeren.

 

Groenten bakken
2
  • Verhit een kleine scheut olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, rode peper en paprika 4 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Voeg de knoflook, tomaat, paksoistelen en de aangegeven hoeveelheid gerookt paprikapoeder toe en bak nog 3 - 4 minuten.
Vis bereiden
3
  • Voeg het water en de kokosmelk toe aan de soeppan en verkruimel het bouillonblokje (zie voorraadkast voor hoeveelheden).
  • Laat de soep, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur sudderen. Voeg in de laatste minuut de paksoibladeren toe.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Draai om en bak nog 1 - 2 minuten.
Limoen raspen
4
  • Was de limoen grondig. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Snijd de limoen in 8 partjes.
  • Voeg de limoenrasp toe aan de soep.
Koriander-olie maken
5
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kleine kom de koriander met de extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje per persoon. 
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de soep op diepe borden met de vis in het midden en met de huid naar boven.
  • Besprenkel met de koriander-olie en serveer met een limoenpartje.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders