Skip to main content
Steak met soja-knoflookjus en Indonesische stijl sperziebonen
Steak met soja-knoflookjus en Indonesische stijl sperziebonen

Steak met soja-knoflookjus en Indonesische stijl sperziebonen

met gebakken aardappelpartjes

Met dit recept tover je 260 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

200 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2726 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten31.2 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten53.4 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels15.5 g
Eiwitten35.3 g
Zout2.6 g
Potassium1496.3 mg
Calcium168.5 mg
Iron2.9 mg

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Small Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de aardappelen in vieren.
  • Bak de aardappelen, afgedekt, 18 - 20 minuten. Schep regelmatig om.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Sperziebonen bakken
2
  • Verhit opnieuw een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en sperziebonen 10 - 12 minuten.
  • Blus de pan af met 1 el water per persoon en voeg vervolgens de woksaus met gember en de sambal toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Steak bakken
3
  • Verhit de roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant.
  • Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de knoflook, het sesamzaad en de sojasaus toe aan de overige roomboter in de pan en laat 1 minuut pruttelen.
Serveren
4
  • Verdeel de gebakken aardappelen over borden en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de sperziebonen ernaast.
  • Serveer de steak naast de groenten.
  • Schenk de soja-knoflookjus over de steak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders