Skip to main content
Lime Cheesecake Christmas
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Gluten)

100 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Sesamzaad, Walnoten, Macadamianoten, Paranoten, Hazelnoten, Amandelnoten, Pistachenoten, Rogge, Cashewnoten, Pecannoten, Haver, Gerst, Noten, Tarwe, Spelt, Pinda's)

1 stuk(s)

Limoen

125 gram

Blauwe bessen

Voedingswaarden

Energie (kJ)4310 kJ
Energie (kcal)1030 kcal
Vetten83.3 g
waarvan verzadigd55.4 g
Koolhydraten61.6 g
waarvan suikers45.4 g
Vezels2.8 g
Eiwitten9 g
Zout0.6 g
Potassium30 mg
Calcium5.6 mg
Iron0.1 mg

Instructies

1
  • Zest and juice the lime.
2
  • Boil a shallow layer of water in a saucepan and place a heat-resistant bowl on top, ensuring it does not touch the water. Add the chocolate chips to the bowl and allow them to melt, stirring regularly.
3
  • In a large bowl, combine the mascarpone with the melted chocolate.
  • Add 2 tsp lime juice and 1 tsp lime zest.
  • Use a whisk or handheld mixer to beat until smooth.
  • Gradually incorporate the cream and whisk for 3 - 6 minutes into a firm mousse.
4
  • Transfer the speculaas pieces to glasses and top with the lime mousse.
  • Finish with the blueberries and garnish with the rest of the lime zest.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders