Skip to main content
Aardappeltortilla
Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas

3.3
(3)

Vegetarisch gerecht met Bildstar aardappelen, cherrytomaten en verse tijm

Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

3 takje(s)

Gedroogde tijm

200 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ tl

Paprikapoeder

50 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2891 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten51 g
Vezels12 g
Eiwitten32 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Grote kom
Saladekom

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon voor de aardappelen (bildstar). Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer een ½ cm. Leg de aardappelen in een pan met deksel en schenk het kokende water er overheen tot de aardappelen net onder water staan. Kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat goed droogstomen.

2

Pel ondertussen de ui en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Spoel de tijm af en ris de blaadjes van de takken. Snijd de cherrytomaten doormidden.

3

Verhit ⅓ deel van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en rode peper 2 minuten. Voeg de knoflook en de spinazie toe (bij een grote hoeveelheid in delen) en roerbak tot deze is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Lek uit in het vergiet. Zorg dat er geen vocht overblijft.

4

Kluts de eieren in een grote kom en meng met een scheutje melk, de paprikapoeder, de helft van de tijm en ⅔ deel van de oude kaas. Bestrooi met peper en zout. Schep de aardappelschijven en spinazie bij de eieren.

5

Verhit weer ⅓ deel van de olijfolie in de koekenpan of hapjespan. Gebruik bij meer dan 2 personen een extra koekenpan of hapjespan en giet het eimengsel in de pan. Bak de aardappeltortilla op middelmatig vuur 7 minuten of tot deze aan de bovenkant gestold is. Keer daarna de tortilla om. Snijd een grote tortilla eventueel eerst doormidden, bak de tortilla nog 3 minuten aan de andere kant op hoog vuur en strooi de overige oude kaas over de tortilla.

6

Meng ondertussen de cherrytomaten met de balsamicoazijn, overige tijm en de overige olijfolie in een saladekom. Serveer de aardappeltortilla met de salade van cherrytomaten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders