Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden

Dit recept is geïnspireerd op kottu roti. Een Sri Lankaans gerecht waarin de roti (in dit geval chapati) kleingesneden meegaat in de wok.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ bunch

Scallions

3 piece

Garlic

½

Tomato paste

¼ sachet(s)

Red curry spices

g

Vegetable mix with cabbage

200 g

Vegetable mix

1 piece

Egg

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Chapati

10 g

Salted peanuts

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2590 kJ
Calories619 kcal
Fat28 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate65 g
Sugar22 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein21 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large wok or sautépan
Bowl
Whisk

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe en roerbak 1 - 2 minuten.

Tip: https://mvdataappstorageeunlprod.blob.core.windows.net/medialibrary-43a72c4d7b634ea6b37b2e2cfd6450f5-r/247615305ff2495ab387d904e520f0e9/247615305ff2495ab387d904e520f0e9/Large/HF210629_R14_W32_NL_Q3544-1_MB_Step1_low.jpg?sv=2017-04-17&sr=b&si=201904101622&sig=XEz7L8Wrz96eaUvb%2Foz5kE6vRHHQmNJgNq7QjKTp964%3D&st=0052-11-10T04%3A28%3A04Z&se=2031-07-02T00%3A56%3A51Z

Groenten roerbakken
2

Voeg de tomatenpuree en de rode currykruiden toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de groentemix en 2 el water per persoon toe aan de pan. Schep goed om en bak 7 - 8 minuten, of totdat het water is verdampt en de groenten gaar zijn.

Ei bakken
3

Kluts ondertussen de eieren los in een kom samen met de woksaus met gember en de sojasaus. Gebruik een vork of garde.Hak ondertussen de chapati in fijne reepjes. Schuif de groenten naar de buitenkant van de wok, voeg 1/2 el roomboter per persoon toe en voeg de geklutste eieren toe in het midden van de de wok. Laat kort stollen en meng de eieren onder de groenten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
4

Voeg de reepjes chapati toe aan de wok, roerbak 2 - 3 minuten en breng op smaak met peper en zout. Hak de pinda's grof. Verdeel de roerbak over de borden en garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's.

Tip: Het originele recept van de chapati is speciaal voor HelloFresh aangepast: het bevat nu meer volkoren meel en minder zout. Het resultaat is lekker én voedzaam!