Skip to main content
Chiapudding op 3 manieren
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3 x ontbijt voor 2 personen | pindakaas en jam, carrot cake, en chocolade-hazelnoot

In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Pecannoten
Pinda's
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 ml

Biologische halfvolle melk

100 gram

Chiazaad

50 gram

Melkchocoladedruppels

40 gram

Pecanstukjes

½ stuk(s)

Wortel

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

2 bakje(s)

Pindakaas

125 gram

Blauwe bessen

30 gram

Bosbessenjam

150 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

80 gram

Hazelnoten

Zelf toevoegen

3 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5556 kJ
Energie (kcal)1328 kcal
Vetten82.8 g
waarvan verzadigd19.1 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers54.8 g
Vezels28.2 g
Eiwitten34.2 g
Cholesterol15 mg
Zout1.9 g
Potassium410 mg
Calcium308.8 mg

Benodigdheden

Kom
Vershoudfolie
Rasp
Kleine kom

Instructies

1
  • Meng in een kom de havermout met de melk, yoghurt, chiazaad en een snufje zout.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het liefst een nacht, maar minimaal 6 uur, weken in de koelkast.
2
  • Verdeel de overnight oats over twee kommen. 
  • Schep de bosbessenjam gelijkmatig over de bodem van de glazen. 
    Schep daarna een portie chiazaadpudding bovenop de jam, voeg dan een laagje pindakaas toe, gevolgd door de overige pudding.
  • Garneer met de bosbessen en serveer. 
3
  • Rasp de wortel fijn. Bewaar de helft van de noten voor het volgende variatie.
  • Meng in een kleine kom een deel van de chiazaadpudding met de speculaaskruiden, 1/3 van de wortel en de helft van de noten. Houd wat noten apart als garnering. 
  • Serveer de wortel-chiazaadpudding in twee kommen of glazen.
    Garneer met de overige wortel en wat noten.
  • Besprenkel eventueel met wat extra honing.
4
  • Hak de overige noten en 1/3 chocoladedruppels grof.
  • Smelt in een kleine kom de overige chocoladedruppels. 
  • Meng het laatste deel van de chiazaadpudding erdoorheen met 2/3 gehakte chocolade en 2/3 gehakte noten (zie Tip).
  • Serveer de pudding in twee glazen en garneer met de overige gehakte chocolade en noten.

Tip: Voeg de gesmolten chocolade vlak voor het serveren toe zodat er geen chocoladeklontjes ontstaan.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewtopping
Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, wortel en mais
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

met wortel, aardappel en rijst
Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

met ovenfrietjes en salade
Stamppot met kipgehaktballetjes

Stamppot met kipgehaktballetjes

met snijbonen, wortel en zoete uienjus
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en honing-cashewtopping
Orzo met pompoen, spinazie en Italiaanse kaas

Orzo met pompoen, spinazie en Italiaanse kaas

met pecannoten, verse salie en rozijnen
Honing-mosterd varkenshaas

Honing-mosterd varkenshaas

met aardappelen en groenten uit de oven
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus

Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus

met witte rijst, komkommer, taugé en gekookt ei
Singaporese Laksa met garnalen

Singaporese Laksa met garnalen

met udonnoedels, gekookt ei en Thais basilicum
Honing mosterd zalm met geroosterde krieltjes

Honing mosterd zalm met geroosterde krieltjes

met oranje en gele wortel
Hoisin geglazuurde kip met mini-tortilla’s

Hoisin geglazuurde kip met mini-tortilla’s

met komkommer en wortel
Hartige bolognese-taart

Hartige bolognese-taart

met emmentaler en rucolatopping
Beef teriyaki met volkoren noedels

Beef teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad
Hartige pastei met vegetarische groentenragout

Hartige pastei met vegetarische groentenragout

met een salade van mesclun sla, tomaat en zonnebloempitten
Boeddhabowl met sesamkip, avocado en zoete aardappel

Boeddhabowl met sesamkip, avocado en zoete aardappel

met spinazie, zoetzure wortel en pittige room-chilisaus

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes