HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBeef Teriyaki Met Volkoren Noedels
topBanner
Beef teriyaki met volkoren noedels

Beef teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad

Lees meer

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustExtra groente
Allergenen :SesamzaadGlutenbevattende granenSojaTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Wortel

1 bos(sen)

Radijs

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

25 gram

Teriyakisaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

100 gram

Volkoren noedels

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 gram

Biefstukreepjes

Zelf toevoegen

2.5 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2536 kJ
Energie (kcal)606 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers31.0 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Maak in een kom een marinade door de teriyakisaus te mengen met 1/4 el wittewijnazijn per persoon, de knoflook, de gember, peper en zout. Voeg de biefstukreepjes toe, roer door en zet apart.

2

Verwijder het blad van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne plakken. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker met een snuf zout. Meng de radijsjes erdoor en houd apart. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en daarna in dunne blokjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de prei en wortel toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in de koekenpan van het sesamzaad op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes met de teriyaki-marinade in 1 - 3 minuten rondom bruin. De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen.

5

Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet vervolgens af en voeg de noedels en de zoete Aziatische saus toe aan de pan met groenten. Meng goed door elkaar en verwarm het geheel 1 minuut. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

6

Verdeel de noedels met de groenten over de borden en leg de biefstukreepjes erop. Garneer het gerecht met het sesamzaad. Serveer de zoetzure radijsjes ernaast.