Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Pork tenderloin
½ tablespoon
Honey
½ piece
Carrot
½ piece
Red onion
½ piece
Bell pepper
½ piece
Eggplant
½ sprig
Fresh rosemary
150 g
Potatoes
1 piece
Garlic
15 milliliters
Basil crème with oregano
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Mustard
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig. Snijd de aardappelen in parten en de wortel in plakken van 1/2 cm. Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met de olijfolie, peper en zout. Leg de wortel en aardappel op een bakplaat met bakpapier en laat genoeg ruimte over voor de overige groenten. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de wortel en aardappel dan over één bakplaat en gebruik in stap 4 een tweede bakplaat.
Meng in een kom de honing met de mosterd. Meng de varkenshaas door de honing-mosterdmarinade en breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken in de varkenshaas trekken.
Snijd ondertussen de paprika in stukken en de aubergine in blokjes van 1 à 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in parten. Ris de rozemarijn van het takje en hak grof door.
Meng in een grote kom de paprika, aubergine, rode ui, knoflook, verse rozemarijn, basilicumcrème met oregano en 1/2 el olijfolie per persoon. Schep goed om, breng op smaak met peper en zout en leg de groenten naast de aardappel en wortel. Bak de aardappelen en groenten 25 - 30 minuten in de oven.
Tip: Past het niet op één bakplaat? Gebruik dan een tweede.
Verhit een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 2 - 4 minuten rondom bruin. Leg vervolgens de varkenshaas op de aardappelen en groenten en bak deze 5 - 8 minuten mee in de oven. Haal de varkenshaas uit de oven en laat deze nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie voor je hem serveert.
Tip: Heb je nog marinade over? Verdeel deze dan over de varkenshaas in de oven.
Verdeel de aardappelen en groenten over de borden. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer ernaast. Schenk het achtergebleven vocht uit het aluminiumfolie in een kleine kom en serveer apart.
Tip: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd!