BestellenCadeaubon
Honing-mosterd varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honing-mosterd varkenshaas

Honing-mosterd varkenshaas

met aardappelen en groenten uit de oven

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

½ el

Honing

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Aubergine

½ takje(s)

Verse rozemarijn

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 ml

Basilicumcrème met oregano

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 el

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)502 kcal
Energie (kJ)2098 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers22 g
Vezels7.9 g
Eiwitten34 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig. Snijd de aardappelen in parten en de wortel in plakken van 1/2 cm. Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met de olijfolie, peper en zout. Leg de wortel en aardappel op een bakplaat met bakpapier en laat genoeg ruimte over voor de overige groenten. Bak 10 - 15 minuten in de oven.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de wortel en aardappel dan over één bakplaat en gebruik in stap 4 een tweede bakplaat.

Varkenshaas marineren
2

Meng in een kom de honing met de mosterd. Meng de varkenshaas door de honing-mosterdmarinade en breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken in de varkenshaas trekken.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de paprika in stukken en de aubergine in blokjes van 1 à 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in parten. Ris de rozemarijn van het takje en hak grof door.

In de oven
4

Meng in een grote kom de paprika, aubergine, rode ui, knoflook, verse rozemarijn, basilicumcrème met oregano en 1/2 el olijfolie per persoon. Schep goed om, breng op smaak met peper en zout en leg de groenten naast de aardappel en wortel. Bak de aardappelen en groenten 25 - 30 minuten in de oven.

Tip: Past het niet op één bakplaat? Gebruik dan een tweede.

Varkenshaas bakken
5

Verhit een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 2 - 4 minuten rondom bruin. Leg vervolgens de varkenshaas op de aardappelen en groenten en bak deze 5 - 8 minuten mee in de oven. Haal de varkenshaas uit de oven en laat deze nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie voor je hem serveert.

Tip: Heb je nog marinade over? Verdeel deze dan over de varkenshaas in de oven.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en groenten over de borden. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer ernaast. Schenk het achtergebleven vocht uit het aluminiumfolie in een kleine kom en serveer apart.

Tip: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd!