HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoisin Geglazuurde Kip Met Mini Tortilla’s
topBanner
Hoisin geglazuurde kip met mini-tortilla’s

Hoisin geglazuurde kip met mini-tortilla’s

met komkommer en wortel

Lees meer

In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadPinda'sEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Kippendijreepjes

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

50 gram

Hoisinsaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Komkommer

3 stuk(s)

Bosui

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

3 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3372 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom 1 el wittewijnazijn per persoon met een snuf zout. Voeg de geraspte wortel toe, zet apart en schep af en toe om. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten. Zet het vuur laag en voeg de sojasaus, de helft van de hoisinsaus en 1 tl honing per persoon toe. Bak tot serveren. Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Hak de pinda's grof. Meng in een kleine kom de overige hoisinsaus met de mayonaise tot een dressing.

4

Doe de gesneden groenten in aparte kommetjes. Zet alles op tafel samen met de tortilla's zodat iedereen zelf naar smaak zijn tortilla's kan vullen.