HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoisin Geglazuurde Kip Met Mini Tortilla’s
topBanner
Hoisin geglazuurde kip met mini-tortilla’s

Hoisin geglazuurde kip met mini-tortilla’s

met komkommer en wortel

Lees meer

In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!

Labels:Lekker snelExtra groenteLekker snel
Allergenen :SojaGlutenTarweSesamzaadPinda'sMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Kippendijreepjes

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

50 gram

Hoisinsaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe, Sesamzaad)

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Bosui

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Honing

1 el

Olijfolie

3 el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)806 kcal
Energie (kJ)3372 kJ
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels7.7 g
Eiwitten30 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom 1 el wittewijnazijn per persoon met een snuf zout. Voeg de geraspte wortel toe, zet apart en schep af en toe om. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten. Zet het vuur laag en voeg de sojasaus, de helft van de hoisinsaus en 1 tl honing per persoon toe. Bak tot serveren. Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Tip: 1. Je serveert de bosui rauw in stap 3. Houd je hier niet van? Bak het witte deel van de bosui dan mee met de kippendij.

  1. Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

3

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Hak de pinda's grof. Meng in een kleine kom de overige hoisinsaus met de mayonaise tot een dressing.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

4

Doe de gesneden groenten in aparte kommetjes. Zet alles op tafel samen met de tortilla's zodat iedereen zelf naar smaak zijn tortilla's kan vullen.

Tip: Heb je veel komkommer over? Meng deze dan met de overige zoetzure wortel voor een frisse salade ernaast.