HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Pompoen, Spinazie En Italiaanse Kaas
topBanner
Orzo met pompoen, spinazie en Italiaanse kaas

Orzo met pompoen, spinazie en Italiaanse kaas

met pecannoten, verse salie en rozijnen

Lees meer

Om het jou extra makkelijk te maken hebben wij de pompoen alvast gesneden. In combinatie met de orzo, verse salie en Italiaanse kaas is dit een heerlijke, hartverwarmende maaltijd voor dit seizoen.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:VeggieFamilieCaloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Verse salie

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd)

20 gram

Pecanstukjes

(BevatNoten)

300 gram

Pompoenblokjes

200 gram

Spinazie

30 gram

Sultana rozijnen

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2834 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes salie van de takjes en snijd in dunne reepjes.

2

Verhit per persoon 1/4 el roomboter in een pan met deksel en roerbak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

3

Verhit ondertussen een hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pecanstukjes, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige roomboter in dezelfde hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, ui en salie 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Voeg de spinazie en de rozijnen toe en roer tot de spinazie geslonken is.

5

Roer de helft van de Italiaanse kaas en 1/2 el wittewijnazijn per persoon door de orzo. Voeg vervolgens de pompoen en spinazie toe aan de pan met orzo en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige Italiaanse kaas en de geroosterde pecanstukjes.