HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKogelbiefstuk Met Champignonroomsaus
topBanner
Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

met ovenfrietjes en salade

Lees meer

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund en noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit.

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kogelbiefstuk

400 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Wortel

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola en veldsla

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

100 ml

Runderbouillon

3 el

Wittewijnazijn

3 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)898 kcal
Energie (kJ)3757 kJ
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels7.72 g
Eiwitten40 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Hapjespan
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht) of 240 graden (elektrisch). Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in frieten van 1/2 – 1 cm breed. Meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier bak 30 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

2

Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de tomaat in parten. Rasp de wortel met een grove rasp.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de helft van de rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 – 6 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en de bouillon. Verlaag het vuur, voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper. Roer even door en laat de champignonsaus in 12 – 16 minuten zachtjes inkoken.

4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl mosterd met de overige rode ui tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rucola en veldsla, tomaat en geraspte wortel door de vinaigrette.

Tip: Wist je dat rucola en veldsla zeer rijk zijn aan ijzer en calcium? In dit recept eet je 30 gram per persoon en dat zorgt al voor een goede inname van zowel ijzel als calcium.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg de biefstuk, zodra de olie goed heet is, voorzichtig in de pan en bak 3 – 4 minuten per kant, of tot de biefstuk goudbruin is. Bestrooi met wat peper en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.

6

Verdeel de ovenfrietjes, salade en biefstuk over de borden. Schenk een beetje champignonroomsaus over de biefstuk en serveer de rest van de saus ernaast.