Hartige pastei met vegetarische groentenragout
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige pastei met vegetarische groentenragout

Hartige pastei met vegetarische groentenragout

met een salade van mesclun sla, tomaat en zonnebloempitten

Voor een extra feestelijke pastei bestrijk je de bovenkant van het deeg eerst nog met een laagje geklutst ei of melk voor deze de oven in gaat.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Laurierblad

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mesclun

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Zonnebloempitten

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)812 kcal
Energie (kJ)3399 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.8 g
Eiwitten15 g
Zout2 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei in dunne ringen en was grondig. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Roerbak de knoflook en ui 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan wortel, prei, champignons en gedroogde tijm toe en bak nog 4 - 5 minuten afgedekt. Voeg vervolgens per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten.

Ragout koken
3

Voeg het laurierblad, de bouillon en de kookroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat dit, zonder deksel, 4 - 5 minuten op laag vuur zachtjes inkoken.

Pastei maken
4

Haal het laurierblad uit de ragout en schep de ragout in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg dan over de ragout in de ovenschaal en stop de randen in. Snijd de bovenkant kruislings in en breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de tomaat in parten. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat, de slamix en de zonnebloempitten toe aan de saladekom en schep om.

Serveren
6

Verdeel de pastei over de borden en serveer met de salade.

Tip: Met maar liefst 4 verschillende groenten, draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid. Varieer dus dagelijks volop!