HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipfilethaasjes In Zoete Saus Met Knoflookrijst
topBanner
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en honing-cashewtopping

Lees meer

Paksoi bevat veel foliumzuur, ook wel bekend als een vitamine die behoort tot het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen - en zorgt voor energie! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:FamilieBalansExtra groenteFamilie
Allergenen :SesamzaadNotenCashewnotenSojaGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

130 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Paksoi

2 stuk(s)

Wortel

200 gram

Kipfilethaasjes

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten, CashewnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

1 el

Ketjap manis

2 tl

Honing

1.5 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)645 kcal
Energie (kJ)2701 kJ
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels7.5 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, 100 ml water per persoon en een snuf zout toe aan de pan. Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 – 2 cm.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.

3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Roerbak de wortel 3 - 5 minuten. Voeg de paksoi toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

4

Verhit een tweede koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de cashewstukjes met 1 tl honing per persoon tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: De cashewnootjes bakken snel aan, schep ze daarom regelmatig om en houd de pan goed in de gaten! Heb je geen honing in huis? Vervang dit dan door dezelfde hoeveelheid suiker.

5

Verhit vervolgens in dezelfde koekenpan van de cashewstukjes 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middellaag vuur. Roerbak de kipfiletstukjes 5 - 7 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de zoet-pittige chilisaus, sojasaus en ketjap toe aan de kip.

6

Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfiletstukjes en de saus over de rijst. Garneer met de honing-cashewstukjes.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam: zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.