HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHartige Bolognese Taart
topBanner
Hartige bolognese-taart

Hartige bolognese-taart

met emmentaler en rucolatopping

Lees meer

Wat krijg je wanneer je elementen van een quiche en bolognesesaus samenvoegt? Een hartige bolognese-taart!

Labels:Extra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

125 gram

Champignons

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Laurierblad

240 gram

Gemengd gekruid gehakt

⅔ stuk(s)

Quichedeeg

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte emmentaler

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4133 kJ
Energie (kcal)988 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd29.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten42 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote hapjespan met deksel
Ovenschaal
Bakpapier
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes en de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, wortel en een snuf zout toe en bak in 6 - 8 minuten zacht.

2

Voeg de champignons toe en bak 5 - 6 minuten. Voeg de laatste 3 minuten het gehakt toe en bak los. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn en voeg de tomatenblokjes en het laurierblad toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat het geheel 6 - 8 minuten, afgedekt, sudderen.

3

Bedek een ovenschaal of bakvorm met bakpapier en bekleed de vorm met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Het deeg dat over de rand valt kan je dichtvouwen naar binnen zodat je een opstaande rand behoudt. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet de bolognesesaus in de bakvorm of ovenschaal. Strooi de emmentaler eroverheen en bak 25 - 35 minuten in het midden van de oven, of tot de taart gaar is.

4

Meng de rucola in een kom met 1/4 el extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bolognesetaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de rucola.