Wat krijg je wanneer je elementen van een quiche en bolognesesaus samenvoegt? Een hartige bolognese-taart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Wortel
125 gram
Champignons
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
1 stuk(s)
Laurierblad
240 gram
Gemengd gekruid gehakt
â…” stuk(s)
Quichedeeg
(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))50 gram
Geraspte emmentaler
(BevatMelk (inclusief lactose))40 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes en de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, wortel en een snuf zout toe en bak in 6 - 8 minuten zacht.
Voeg de champignons toe en bak 5 - 6 minuten. Voeg de laatste 3 minuten het gehakt toe en bak los. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn en voeg de tomatenblokjes en het laurierblad toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat het geheel 6 - 8 minuten, afgedekt, sudderen.
Bedek een ovenschaal of bakvorm met bakpapier en bekleed de vorm met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Het deeg dat over de rand valt kan je dichtvouwen naar binnen zodat je een opstaande rand behoudt. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet de bolognesesaus in de bakvorm of ovenschaal. Strooi de emmentaler eroverheen en bak 25 - 35 minuten in het midden van de oven, of tot de taart gaar is.
Meng de rucola in een kom met 1/4 el extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bolognesetaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de rucola.