Carrot Cake [healthy]
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Carrot Cake [healthy]

with Greek yogurt topping | sharing

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Eieren
•Pecannoten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

15 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

4 stuk(s)

Wortel

120 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

150 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Zonnebloemolie

5 el

Honing [of plantaardig alternatief]

100 el

[Plantaardige] melk

3 el

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)10939 kJ
Energie (kcal)2614 kcal
Vetten150.2 g
waarvan verzadigd27.2 g
Koolhydraten239.8 g
waarvan suikers92.5 g
Vezels22.2 g
Eiwitten71.3 g
Zout4.1 g

Instructies

1
  • Preheat the oven to 160°C.
  • Line a loaf tin with parchment paper.
  • Grate the carrots. 
2
  • Combine the eggs, 4 tbsp of honey, sunflower oil and milk in a mixing bowl.  
  • Combine the flour, baking powder, 3 tbsp of brown sugar and speculaas spices in a mixing bowl. 
  • Pour the liquid ingredients into the dry ingredients and mix well. 
  • Mix in the carrots and nuts. 
3
  • Pour the batter into the loaf tin and bake in the oven for 40 - 45 minutes. 
  • Meanwhile, add the cream cheese, 1 tbsp of honey and Greek yogurt to a mixing bowl. 
  • Whisk until it becomes fluffy, then transfer to the refrigerator until serving. 
4
  • Check if the cake is done by piercing it with a skewer – if it comes out clean then the cake is ready.
  • Take the cake out of the oven and allow it to cool down fully.
  • Spread the Greek yogurt over the top of the cake and drizzle with honey to taste.