topBanner
Briochebroodje met rundermerguez

Briochebroodje met rundermerguez

met ijsbergsla, gekruide aioli en een eitje

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snel
Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

1 stuk(s)

Rode ui

⅔ stuk(s)

Komkommer

½ bakje(s)

IJsbergsla

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

2 stuk(s)

Brioche broodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenEi, Noten, Lupine, Sesam, Soja)

2 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

50 gram

Aïoli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3849 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten63.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten37 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels4 g
Eiwitten47 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken onder koud water. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de ijsbergsla in repen.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de rundermerguez in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten. Keer af en toe om. Snijd de worst vervolgens in de lengte doormidden. Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven.

3

Verhit een kleine koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak 1tl Midden-Oosterse kruiden per persoon, tot ze beginnen te geuren. Meng daarna de kruiden in een kleine kom met de aioli en breng op smaak met peper en zout. Pel de eieren, snijd in parten en bestrooi met wat peper en zout. Meng in een saladekom de ijsbergsla, rode ui en komkommer met extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

4

Snijd het briochebroodje open en smeer in met een deel van de gekruide aioli. Vul het broodje met een deel van de salade, de helft van de eiparten en de gesneden rundermerguez. Leg de rest van de eiparten mooi op de salade, en serveer bij de broodjes.