
Caesar-stijl salade als extra
Bijgerecht | Met truffeldressing, walnoten en parmigiano reggiano
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Kies voor de Caesar-stijl salade met truffeldressing en voeg dit knapperige bijgerecht toe aan je maaltijd. Makkelijk te combineren en onweerstaanbaar lekker.
Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Walnoten
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
1 head
Romaine sla
8 ml
Olijfolie met truffelaroma
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
3 tl
Mosterd
3 el
[Plantaardige] mayonaise
3 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Rasp
•Koekenpan
•Grote saladekom
Instructies
1
- Rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Rasp ook de knoflook.
- Snijd de kropjes romaine sla in de lengte doormidden en verwijder de harde kern.
- Snijd de sla grof in hapklare stukken.
- Hak de walnoten grof.
2
- Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur.
- Rooster de gehakte walnoten in ongeveer 2 - 3 minuten goudbruin.
3
- Klop in een saladekom de geraspte knoflook, mosterd, wittewijnazijn en mayonaise tot een gladde dressing.
- Meng de truffelolie en 3/4 van de geraspte parmigiano reggiano door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de gesneden sla toe en schep goed door totdat alle blaadjes bedekt zijn met de dressing.
4
- Verdeel de sla met dressing over de borden of schaaltjes.
- Bestrooi met de geroosterde walnoten en resterende parmigiano reggiano.