Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten)
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
15 ml
Basilicumcrème
50 gram
Mayonaise
(Bevat: Mosterd, Ei)
1 stuk(s)
Mc2 Burger van De Vegetarische Slager®
20 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
½ el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappel en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve ringen rode ui 2 – 3 minuten per kant, of tot de burger bruin kleurt. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de Italiaanse kaas over de burger.
Snijd de hamburgerbol open en smeer de onderkant in met de basilicummayonaise. Leg de burger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de gemengde sla.
Meng de overige salade met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige Italiaanse kaas. Serveer met de aardappelpartjes.