Brunchbox | Premium Pasen | BE
Brunchbox | Premium Pasen | BE

Brunchbox | Premium Pasen | BE

4 porties | Box met 3 brunchrecepten, vers appelsiensap, vleeswaren en paasstol

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
•Wheat
•Barley
•Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time59 minutes
Cooking Time39 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

10 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

500 g

Organic Greek yogurt

(Contains Milk)

2 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

120 g

Smoked salmon

20 g

Capers

1 piece

Onion

100 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

40 g

Arugula

75 g

Bunny shaped butter

(Contains Milk)

400 g

Spelt flour

½ sachet(s)

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

20 g

Raisins

165 milliliters

Organic buttermilk

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

100 g

Mascarpone

(Contains Milk)

60 g

Blueberry jam

1 piece

Lemon

2 tablespoon

Honey

1 pack

Rustic Pistolets

(Contains Barley, Rye, Wheat May be present Gluten, Lupin, Milk, Tree nuts, Sesame, Soy)

2 piece

Easter brioche

6 piece

Easy peel orange

175 g

Chocolate Easter figures

160 g

Brugse Blomme - Belgium

100 g

Cured ham

1 piece

Bonne Maman - Strawberry

250 g

Blueberries

Not included in your delivery

60 g

Sugar

70 g

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)21369 kJ
Calories5107 kcal
Fat216.8 g
Saturated Fat123 g
Carbohydrate628.5 g
Sugar327 g
Dietary Fiber40 g
Protein124.5 g
Salt13.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Large Bowl
•Rolling Pin
•Bowl
•High-Sided Bowl
•Whisk
•Small Bowl
•Hand mixer
•Baking Sheet with Baking Paper
•Serving platter

Cooking Steps

Scones bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, 40g suiker en een snufje zout.
  • Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat je grove kruimels krijgt. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Scones bakken
2
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. Strooi wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Steek met een vorm of drinkglas rondjes met een diameter van 4 - 5 cm uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 16 minuten in de oven, of tot ze een licht gebruind korstje hebben (zie Tip).
  • Laat de scones goed afkoelen.

Tip: Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.

Clotted cream
3
  • Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 1 el suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom.
  • Voeg de geklopte slagroom, de geraspte citroenschil en de mascarpone toe aan een kom en meng goed met een garde (zie Tip).
  • Meng in de kleine kom de bosbessenjam met het citroensap. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: In dit recept maak je zelf clotted cream met slagroom en mascarpone. Voeg eventueel een beetje poedersuiker toe als je het te zuur vindt.

Flammkuchen
4
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Besmeer de flammkuchen met de zure room. Beleg de flammkuchen met de rode ui en kappertjes.
  • Snijd de overige citroen in partjes en pluk de blaadjes dille van de takjes.
  • Bak de flammkuchen samen met de pistoletjes en broodhaantjes  in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven.
Gerechten afmaken
5
  • Pers het sap van de sinaasappels uit.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen en besprenkel met de honing. 
  • Garneer met de frambozen en blauwe bessen.

 

Tafel dekken
6
  • Vul de tafel met de paaschocolaatjes, aardbeienjam, roomboter, yoghurt, broodjes en het verse appelsiensap.
  • Leg de coburgerham en Brugse Blomme op een serveerschaal.
  • Snijd de flammkuchen in stukken. Beleg met de gerookte zalm, garneer met de verse kruiden en rucola. Serveer met de de citroenpartjes,
  • Serveer de scones op een schaal met de clotted cream en de bosbessenjam.