Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur. Trick or treat? Na het bakken van deze spookachtig lekkere spritsen is deze vraag overbodig. Met een supersimpel recept en handige decoratietips, maak jij in een handomdraai een traktatie waar je geen nee tegen kan zeggen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
25 gram
Roomboter
35 gram
Witte-chocoladedruppels
0.08 stuk(s)
Ei
35 gram
Tarwebloem
0.08 stuk(s)
Citroen
2.55 gram
Chocoladevlokken
0.08 tl
Zout
0.17 gram
Suiker
Verwarm de oven voor op 160 °C. Rasp de schil van 1/2 citroen met een fijne rasp. Kluts het ei in een kleine kom. Voeg de roomboter, citroenrasp en suiker toe aan een grote kom en klop met een mixer of garde tot een luchtig mengsel. Spatel de bloem, het zout en 1/2 geklutst ei snel door het mengsel.
Tip: De andere helft van het ei kun je gebruiken voor een lunchomelet.
Kneed het mengsel verder met je handen tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 12 balletjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes plat. Trek de onderkant van elk stuk wat uit naar onderen en buiten, zodat ze de vorm van een spookje krijgen.
Tip: De koekjes worden groter tijdens het bakken, dus zorg dat ze goed verspreid over de bakplaat liggen. Verdeel eventueel over twee bakplaten.
Bak de spritskoekjes 12 - 15 minuten in de oven. Laat de koekjes 5 minuten rusten op de bakplaat. Leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen. Laat de oven afkoelen tot 60 graden.
Tip: De koekjes blijven licht van kleur: alleen de randjes horen een beetje bruin te worden. Ze worden krokant zodra ze volledig zijn afgekoeld.
Voeg de witte-chocoladedruppels toe aan een ovenschaal. Zet de ovenschaal 5 - 10 minuten in de oven, of tot de chocolade is gesmolten. Gebruik een lepel om de koekjes te bestrijken met de gesmolten witte chocolade. Leg de koekjes op een bord en gebruik de chocoladevlokken om oogjes te maken. Laat de chocolade afkoelen en hard worden.