Dit gerecht heeft het allemaal: van malse biefstukreepjes tot zachte witte kaas en knapperige amandelen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Giant couscous
25 g
Chopped ​​onion
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
0.16 sachet(s)
Ground cumin
75 g
Sliced carrots
100 g
Spinach
100 g
Steak strips
7.5 g
Garlic paste
10 g
Salted almonds
¼ piece
Lemon
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
½ tablespoon
Red wine vinegar
to taste
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Olive oil
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar en giet af.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de gesnipperde ui en per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 tl gemalen komijnzaad 1 minuut. Voeg de wortelschijfjes en 1 el water per persoon toe en laat 5 minuten, afgedekt, stoven. Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel nog 3 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes samen met de knoflookpuree in 1 – 3 minuten rondom bruin. De reepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout. Hak de amandelen grof. Meng de parelcouscous en 1/2 el rodewijnazijn per persoon door de wortel en spinazie.
Snijd de citroen in parten. Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Schep de biefstukreepjes op de parelcouscous. Verbrokkel de witte kaas erboven. Garneer met de amandelen en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met 1 limoenpartje.