Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook
Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

met spinazie, wortel, witte kaas en gebrande amandelen

Dit gerecht heeft het allemaal: van malse biefstukreepjes tot zachte witte kaas en knapperige amandelen.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Giant couscous

25 g

Chopped ​​onion

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

0.16 sachet(s)

Ground cumin

75 g

Sliced carrots

100 g

Spinach

100 g

Steak strips

7.5 g

Garlic paste

10 g

Salted almonds

¼ piece

Lemon

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Red wine vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories800 kcal
Energy (kJ)3348 kJ
Fat36 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate73 g
Sugar9 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein42 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole with Lid
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Parelcouscous bereiden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar en giet af.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.

Groenten stoven
2

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de gesnipperde ui en per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 tl gemalen komijnzaad 1 minuut. Voeg de wortelschijfjes en 1 el water per persoon toe en laat 5 minuten, afgedekt, stoven. Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel nog 3 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Biefstukreepjes bakken
3

Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes samen met de knoflookpuree in 1 – 3 minuten rondom bruin. De reepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout. Hak de amandelen grof. Meng de parelcouscous en 1/2 el rodewijnazijn per persoon door de wortel en spinazie.

Serveren
4

Snijd de citroen in parten. Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Schep de biefstukreepjes op de parelcouscous. Verbrokkel de witte kaas erboven. Garneer met de amandelen en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met 1 limoenpartje.