Skip to main content
Bakbox | Halloween spook-spritskoekjes
Bakbox | Halloween spook-spritskoekjes

Bakbox | Halloween spook-spritskoekjes

+/- 12 stuks | Bakken met de hele familie

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur. Trick or treat? Na het bakken van deze spookachtig lekkere spritsen is deze vraag overbodig. Met een supersimpel recept en handige decoratietips, maak jij in een handomdraai een traktatie waar je geen nee tegen kan zeggen.

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

25 g

Butter

35 g

White chocolate chips

0.08 piece

Egg

35 g

Flour

0.08 piece

Lemon

2.55 g

Chocolate flakes

Not included in your delivery

0.08 teaspoon

Salt

0.17 g

Sugar

Nutrition Values

Calories254 kcal
Energy (kJ)1064 kJ
Fat17 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate22 g
Sugar10 g
Dietary Fiber0.8 g
Protein4 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Grater
Whisk
Small Bowl
Hand mixer
Hand mixer
Baking Sheet with Baking Paper
Plate
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Rasp de schil van 1/2 citroen met een fijne rasp. Kluts het ei in een kleine kom. Voeg de roomboter, citroenrasp en suiker toe aan een grote kom en klop met een mixer of garde tot een luchtig mengsel. Spatel de bloem, het zout en 1/2 geklutst ei snel door het mengsel.

Tip: De andere helft van het ei kun je gebruiken voor een lunchomelet.

Spookjes maken
2

Kneed het mengsel verder met je handen tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 12 balletjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes plat. Trek de onderkant van elk stuk wat uit naar onderen en buiten, zodat ze de vorm van een spookje krijgen.

Tip: De koekjes worden groter tijdens het bakken, dus zorg dat ze goed verspreid over de bakplaat liggen. Verdeel eventueel over twee bakplaten.

Bakken
3

Bak de spritskoekjes 12 - 15 minuten in de oven. Laat de koekjes 5 minuten rusten op de bakplaat. Leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen. Laat de oven afkoelen tot 60 graden.

Tip: De koekjes blijven licht van kleur: alleen de randjes horen een beetje bruin te worden. Ze worden krokant zodra ze volledig zijn afgekoeld.

Koekjes versieren
4

Voeg de witte-chocoladedruppels toe aan een ovenschaal. Zet de ovenschaal 5 - 10 minuten in de oven, of tot de chocolade is gesmolten. Gebruik een lepel om de koekjes te bestrijken met de gesmolten witte chocolade. Leg de koekjes op een bord en gebruik de chocoladevlokken om oogjes te maken. Laat de chocolade afkoelen en hard worden.

More delicious recipes with similar ingredients

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Witte asperges met ham en een gekookt eitje

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

met aardappelen en ravigotesaus
Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

met uienchutney en walnoot
Kip picatta met verse pappardelle en broccolini

Kip picatta met verse pappardelle en broccolini

met kappertjes, citroen en peterselie
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel
Kruidige kokossoep met sugarsnaps en gekookt ei

Kruidige kokossoep met sugarsnaps en gekookt ei

met noedels, Chinese kool en vers citroengras
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Marokkaanse groentestoof met bulgur

Marokkaanse groentestoof met bulgur

met kikkererwten, amandel en gedroogde abrikoos
Gepofte prei op Vlaamse wijze

Gepofte prei op Vlaamse wijze

met krieltjes en botersaus met peterselie en ei
Indiase palak paneer met naanbrood

Indiase palak paneer met naanbrood

met spinazie, paneer en basmatirijst
Varkensgehaktballen in tomatensaus

Varkensgehaktballen in tomatensaus

met bloemkoolpuree, verse rozemarijn en tijm
Varkenshaas met champignonroomsaus

Varkenshaas met champignonroomsaus

met rijst en broccoli
Macaroni met ham en kaassaus

Macaroni met ham en kaassaus

met twee kazen en een frisse salade
Zalmpakketje met zelfgemaakte pesto

Zalmpakketje met zelfgemaakte pesto

met courgettelinten en rigatoni
Gebakken gnocchi met salieboter en champignons

Gebakken gnocchi met salieboter en champignons

met pecorino, citroenrasp en prei
Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

met spinaziepuree, tomaat en verse kruiden
Griekse salade met gebakken feta

Griekse salade met gebakken feta

met little gem en krieltjes in de schil met tomatentapenade
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans