Macaroni met ham en kaassaus
Macaroni met ham en kaassaus

Macaroni met ham en kaassaus

met twee kazen en een frisse salade

Geniet in oktober van pure nostalgie op je bord! Kook je favoriete recepten van toen je klein was voor het hele gezin (of voor jezelf) en herbeleef jouw meest dierbare tafelmomenten van vroeger.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Casarecce

2 slice

Ham

165 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

1 pinch

Nutmeg

25 g

Grated aged Gouda

25 g

Grated emmentaler

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

¼ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

¼ head

Lollo Bionda

Not included in your delivery

0.1 piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Flour

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)3434 kJ
Calories821 kcal
Fat34 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate88 g
Sugar15 g
Dietary Fiber2.9 g
Protein40 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Pan with Lid
•Whisk
•Saucepan
•Oven Dish
•Salad Bowl

Cooking Steps

Pasta koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel 1 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de casarecce, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en bewaar 25 ml kookvocht per persoon. Snijd de plakjes ham in reepjes. Rasp per persoon 1/2 tl van de nootmuskaat.

Tip: Kook de pasta lekker al dente - hij gaart zometeen namelijk nog verder in de oven!

Roux maken
2

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roer met een garde droog. Voeg, zodra de bloem begint te geuren, 1/4 van de melk toe. Roer met een garde tot de melk is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 3 keer met de overige melk. Roer de saus glad.

Mengen
3

Haal de steelpan met de roux van het vuur. Voeg de geraspte nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de geraspte oude kaas door de roux en voeg vervolgens de ham, de pasta en het achtergehouden kookvocht toe. Roer goed.

Ovenschotel maken
4

Schep de pasta met ham en kaas over in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte emmentaler. Gratineer 10 minuten in de oven of totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Tip: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!

Salade maken
5

Meng in een saladekom de helft van de bladpeterselie met per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes en de tomaat in partjes. Voeg beide toe aan de saladekom. Scheur de bladen van de botersla grof en meng ook door de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de casarecce met ham en kaas over de borden en garneer met de overige bladpeterselie. Serveer met de frisse salade.