Skip to main content
Griekse salade met gebakken feta
Griekse salade met gebakken feta

Griekse salade met gebakken feta

met little gem en krieltjes in de schil met tomatentapenade

Weet jij wat de 5 basisingrediënten zijn van een Griekse salade? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

40 gram

Tomatentapenade

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Rode ui

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Leccino-olijven

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

10 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

1 el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)3602 kJ
Energie (kcal)861 kcal
Vetten62 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers8 g
Vezels9.8 g
Eiwitten18 g
Zout3 g
Potassium240 mg
Calcium40 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Diep bord
Koekenpan

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de halve krieltjes toe en bak, afgedekt, 8 minuten. Haal het deksel van de pan, breng op smaak met peper en zout en bak nog 3 minuten. Haal van het vuur en meng er de tomatentapenade doorheen.

Salade maken
2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de komkommer en pruimtomaat in blokjes. Snijd de little gem in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Voeg alles toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Tip: Liever geen rauwe ui door de salade? Bak de rode ui dan mee met de feta in de volgende stap.

Feta bakken
3

Strooi de bloem in een diep bord. Snijd per persoon 2 stukken feta af van 25 gram. Haal de stukken feta door de bloem, zodat ze volledig bedekt zijn met een laagje bloem. Verhit 2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de feta toe aan de koekenpan zodra de olie goed heet is en bak de feta in 2 - 3 minuten per kant goudbruin.

Serveren
4

Verdeel de gebakken krieltjes en de salade over de borden. Serveer de gebakken feta op de salade. Garneer de salade met de olijven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders