Fourme d'Ambert is een milde en romige blauwe kaas ontstaan in het Franse dorpje Ambert in de Auvergne.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Ui
200 gram
Spruiten
1 stuk(s)
Knoflookteen
80 gram
Pikante uienchutney
(BevatSulfiet)½ rol(len)
Bladerdeeg
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))3 stuk(s)
Ei
(BevatEi)80 gram
Fourme d'Ambert
(BevatMelk (inclusief lactose)Kan bevattenEi)10 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spruiten. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de spruiten en laat de kleinere spruiten heel. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om. Voeg daarna de knoflook en uienchutney toe aan de ui en bak nog 2 - 3 minuten.
Kook ondertussen de spruiten 4 - 5 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Vet ondertussen een ovenschaal of quichevorm in met boter of olie en verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de quiche zonder vulling 4 - 5 minuten in de oven.
Kluts in een kom de eieren en meng de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spruiten over de bodem van de quiche en giet het eimengsel eroverheen. Verkruimel de fourme d'Ambert en de walnootstukjes eroverheen. Bak de quiche 15 - 20 minuten in de oven.
Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.