Skip to main content
Kruidenpuree met noordzeegarnalen
Kruidenpuree met noordzeegarnalen

Kruidenpuree met noordzeegarnalen

met een zachtgekookt eitje en salade van rucola en tomaat

Garnalen vallen net als krabben en kreeften onder de tienpotigen, maar hoeveel poten heeft een garnaal eigenlijk? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ei

1.5 stuk(s)

Tomaat

Pruimtomaat

Rode ui

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

5 snufje

Nootmuskaat

20 gram

Rucola

25 gram

Biologische zure room

50 gram

Noordzeegarnalen

Zelf toevoegen

40 ml

[Plantaardige] melk

½ el

Extra vierge olijfolie

20 gram

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)2738 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers12 g
Vezels7.3 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Schuimspaan
Pan met deksel
Rasp
Saladekom
Kleine kom
Kleine steelpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de eieren. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, 12-15 minuten, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg ook het ei toe en laat 6 minuten meekoken. Schep met een schuimspaan het ei uit de pan en spoel af onder koud water.

Snijden
2

Snijd de tomaat en de pruimtomaat in blokjes. Snipper de sjalot heel fijn. Snijd de bieslook, basilicum en bladpeterselie fijn. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp (je hebt hier maar een snufje van nodig).

Salade maken
3

Meng de tomaten met de helft van van de rucola in een saladekom en bewaar apart. Meng in een kleine kom de sjalot met per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwartebalsamico azijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de dressing met de tomaten en de rucola.

Verwarmen
4

Laat op een middelmatig vuur 20 gram boter per persoon smelten in een kleine steelpan. Laat de boter kleuren en voeg 40 ml melk per persoon toe. Verwarm maar breng niet aan de kook. Pel ondertussen de zachtgekookte eitjes.

Tip: Heb je karnemelk in huis? Gebruik dan deze, zo wordt de puree iets zuurder maar maak je een echt Vlaamse 'totjespap'

Puree maken
5

Giet de boter en melk bij de gekookte aardappelen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de zure room toe om het nog smeuïger te maken. Roer de overige rucola, de verse bieslook, basilicum en bladpeterselie door de puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Serveren
6

Verdeel de kruidenpuree over de borden, halveer het zachtgekookte eitje en leg het op de puree. Garneer met de noordzeegarnalen. Meng de dressing met de tomaten, rucola en serveer erbij.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes