Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Zoete aardappel
250 gram
Bloemkool
1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
100 gram
Biologische halfvolle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Citroen
100 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)150 gram
Falafel
(Kan bevattenSoja, Gluten, Mosterd)10 gram
Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)1 stuk(s)
Ui
1 el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Leg de zoete aardappel en bloemkool op een bakplaat met bakpapier en meng met de Midden-Oosterse kruiden, olijfolie, peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
Snijd de ui in fijne halve ringen. Meng in een kom met de wittewijnazijn en per persoon: 1 el water, 1 tl suiker en 1 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster in 2 - 3 minuten goudbruin. Hak de verse kruiden grof en pers de citroen. Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, verse kruiden en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de zonnebloempitjes uit de pan en verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe aan de pan en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en leg op een bord met keukenpapier.
Meng in een grote saladekom de geroosterde groenten, spinazie en extra vierge olijfolie. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Laat de ui uitlekken in een vergiet. Verdeel de salade en groenten over de diepe borden. Verdeel de yoghurtdressing over de salade. Garneer met de falafel, ui en geroosterde zonnebloempitten