HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFalafel En Geroosterde Groenten Met Midden Oosterse Kruiden
topBanner
Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

met dille, peterselie-yoghurt en ingelegde ui

Lees meer

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Labels:VeggieKlimaatbewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Zoete aardappel

250 gram

Bloemkool

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 gram

Biologische halfvolle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

150 gram

Falafel

(Kan bevattenSoja, Gluten, Mosterd)

10 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2821 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels10 g
Eiwitten15 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Leg de zoete aardappel en bloemkool op een bakplaat met bakpapier en meng met de Midden-Oosterse kruiden, olijfolie, peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.

2

Snijd de ui in fijne halve ringen. Meng in een kom met de wittewijnazijn en per persoon: 1 el water, 1 tl suiker en 1 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.

3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster in 2 - 3 minuten goudbruin. Hak de verse kruiden grof en pers de citroen. Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, verse kruiden en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

4

Haal de zonnebloempitjes uit de pan en verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe aan de pan en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en leg op een bord met keukenpapier.

5

Meng in een grote saladekom de geroosterde groenten, spinazie en extra vierge olijfolie. Meng alles voorzichtig door elkaar.

6

Laat de ui uitlekken in een vergiet. Verdeel de salade en groenten over de diepe borden. Verdeel de yoghurtdressing over de salade. Garneer met de falafel, ui en geroosterde zonnebloempitten