Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden
Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

met dille, peterselie-yoghurt en ingelegde ui

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Tags:
Veggie
Allergens:
Mustard
•Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Sweet potato

125 g

Cauliflower

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

50 g

Organic low-fat yogurt

¼ piece

Lemon

50 g

Spinach

75 g

Falafel

5 g

Fresh chives, dill & flat leaf parsley

5 g

Sunflower seeds

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories674 kcal
Energy (kJ)2821 kJ
Fat41 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate56 g
Sugar15 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein15 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Bowl
•Tall-Sided Pan
•Plate
•Paper Towel
•Salad Bowl
•Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Leg de zoete aardappel en bloemkool op een bakplaat met bakpapier en meng met de Midden-Oosterse kruiden, olijfolie, peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.

Ingelegde ui maken
2

Snijd de ui in fijne halve ringen. Meng in een kom met de wittewijnazijn en per persoon: 1 el water, 1 tl suiker en 1 tl zout. Schep af en toe om en bewaar apart tot serveren.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de groenten.

Yoghurtdressing maken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster in 2 - 3 minuten goudbruin. Hak de verse kruiden grof en pers de citroen. Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, verse kruiden en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Falafel bakken
4

Haal de zonnebloempitjes uit de pan en verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de falafel toe aan de pan en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en leg op een bord met keukenpapier.

Tip: Wist je dat de falafel voor 70% uit kikkererwten bestaat? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!

Mengen
5

Meng in een grote saladekom de geroosterde groenten, spinazie en extra vierge olijfolie. Meng alles voorzichtig door elkaar.

Serveren
6

Laat de ui uitlekken in een vergiet. Verdeel de salade en groenten over de diepe borden. Verdeel de yoghurtdressing over de salade. Garneer met de falafel, ui en geroosterde zonnebloempitten.