HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVolkoren Penne In Citroen Ricottasaus
topBanner
Volkoren penne in citroen-ricottasaus

Volkoren penne in citroen-ricottasaus

met gebakken snijbonen en Italiaanse kruidenolie

Lees meer

Citroen en ricotta vormen de perfecte combinatie. De ricotta zorgt voor een romige saus en de citroen geeft een frisse draai aan dit gerecht.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieNieuwLekker snelKlimaatbewustExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Biologische citroen

8 ml

Italiaanse kruidenolie

400 gram

Snijbonen

100 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2264 kJ
Energie (kcal)541 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels17 g
Eiwitten18 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in stukken van ongeveer 3 centimeter. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Bewaar wat kookvocht, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de snijbonen en 50 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 - 6 minuten. Haal daarna het deksel van de koekenpan en bak nog 4 - 5 minuten, of tot het water is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.

3

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in kwarten. Meng de ricotta in een kleine kom met de helft van de Italiaanse kruidenolie en per persoon: 1/2 tl citroenrasp en sap van 1/4 citroen. Breng goed op smaak met peper, zout en eventueel extra citroenrasp naar smaak.

4

Meng de ricottasaus met de pasta en 2 el kookvocht per persoon. Voeg de helft van de gebakken snijbonen toe aan de pasta en meng goed. Verdeel de pasta over de borden en leg de rest van de snijbonen op de pasta. Besprenkel met de overige Italiaanse kruidenolie en voeg eventueel naar smaak extra citroenrasp toe.