Mini-tortilla's met gyros en zelfgemaakte yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met gyros en zelfgemaakte yoghurtsaus

Mini-tortilla's met gyros en zelfgemaakte yoghurtsaus

met hummus en Griekse salade

Met dit gerecht zet je in slechts 15 minuten een Mexicaanse fiesta op tafel!

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

40 gram

Hummus

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Biologische volle yoghurt

gram

Biologische halfvolle yoghurt

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Gyros van varkenshaas

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Leccino olijven

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)830 kcal
Energie (kJ)3474 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers9 g
Vezels7.2 g
Eiwitten41 g
Zout4 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de citroen in 8 partjes en pers 1 partje per persoon uit boven een saladekom. Meng het citroensap met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en breng op smaak met peper. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de komkommer, tomaat en olijven toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Tip: In plaats van de tortilla's in de oven te verwarmen kun je er ook voor kiezen om dit in de koekenpan te doen. Verwarm de tortilla's dan 30 seconden per kant op middelhoog vuur.

Gyros bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaasreepjes met gyroskruiden toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaasreepjes gaar zijn. Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 4 minuten in de oven.

Yoghurtsaus bereiden
3

Snijd de dille, munt en bladpeterselie fijn. Meng in een kom de yoghurt met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta boven de Griekse salade en meng.

Serveren
4

Smeer de hummus op de tortilla's. Beleg met de Griekse salade en de gyros. Garneer met de yoghurtsaus. Serveer met de overige citroenpartjes.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!