HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMini Tortilla's Met Gyros En Zelfgemaakte Yoghurtsaus
topBanner
Mini-tortilla's met gyros en zelfgemaakte yoghurtsaus

Mini-tortilla's met gyros en zelfgemaakte yoghurtsaus

met hummus en Griekse salade

Supersnel
Lees meer

Met dit gerecht zet je in slechts 15 minuten een Mexicaanse fiesta op tafel!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadSulfietMosterdMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

6 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

80 gram

Hummus

(BevatSesamzaad, Sulfiet, Mosterd)

2 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie

1 stuk(s)

Komkommer

100 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk)

1 stuk(s)

Citroen

200 gram

Gyros van varkenshaas

100 gram

Feta

(BevatMelk)

20 gram

Leccino olijven

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3474 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels6 g
Eiwitten41 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de citroen in 8 partjes en pers 1 partje per persoon uit boven een saladekom. Meng het citroensap met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en breng op smaak met peper. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de komkommer, tomaat en olijven toe aan de saladekom en meng met de dressing.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaasreepjes met gyroskruiden toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaasreepjes gaar zijn. Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 4 minuten in de oven.

3

Snijd de dille, munt en bladpeterselie fijn. Meng in een kom de yoghurt met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta boven de Griekse salade en meng.

4

Smeer de hummus op de tortilla's. Beleg met de Griekse salade en de gyros. Garneer met de yoghurtsaus. Serveer met de overige citroenpartjes.