Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus

De naam ‘choi’ betekent ‘groente’ in het Chinees. Amchoi is een beetje bitter en licht pittig - dat laatste is niet zo gek, het is familie van de mosterdplant!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Amchoi

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Brede rijstnoedels

2 stuk(s)

Bosui

2 stuk(s)

Ei

⅓ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Ongezouten pinda's

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)813 kcal
Energie (kJ)3403 kJ
Vetten53.7 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten53.6 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels6.8 g
Eiwitten24.1 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Saladekom
Hapjespan
Grote kom

Instructies

Noedels koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijstnoedels. Kook, onafgedekt, 7 - 8 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.

Salade voorbereiden
2

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng de helft van het witte gedeelte van de bosui in een saladekom met de Vietnamese saus, mayonaise en koolmix. Voeg 1/2 tl wittewijnazijn per persoon toe en meng goed door.

Amchoi bereiden
3

Breng een laagje water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan voor de amchoi. Halveer de amchoi en blancheer 1 minuut, giet vervolgens af. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de hapjespan droog, verhit opnieuw met 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur en bak de knoflook 2 minuten. Blus af met de sojasaus en 1 tl water per persoon en verhit nog 1 minuut. Haal uit de pan en bewaar apart tot gebruik. 

Omelet bakken
4

Kluts de eieren in een grote kom. Voeg 1 tl Koreaanse kruiden per persoon en het overige witte gedeelte van de bosui toe en meng goed. Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Je bakt 1/2 omelet per persoon. Giet de juiste hoeveelheid eimengsel in de pan, verlaag het vuur en laat, afgedekt, stollen, tot de bovenkant bijna gaar is. Vouw dan het omelet dubbel en zet het vuur uit.

Salade afwerken
5

Voeg de noedels toe aan de saladekom en meng met de dressing en de groenten. Hak de pinda's grof.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Serveren
6

Verdeel de noedelsalade over de borden. Halveer het omelet en leg op de borden. Serveer de amchoi ernaast en giet de knoflook-sojasaus erover. Garneer het bord met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's.