Skip to main content
Chapati met omelet

Chapati met omelet

met kerrie-aardappelen en mangoketchup

Een opgerolde chapati met omelet is een Oegandees gerecht. Ze noemen het daar Rolex - een samentrekking van rolled eggs. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Chapati

1 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Wittekool en wortel

0.16 zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

150 gram

Aardappelen

¼ zakje(s)

Kerriepoeder

0.16

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Mangoketchup

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2482 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.5 g
Eiwitten19 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote pan
Grote kom
Koekenpan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Aardappel bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg daarna de knoflook en de helft van de tomaat toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1/2 el tomatenpuree en 3/4 tl kerriepoeder toe en bak nog 1 minuut. Voeg de aardappelen toe aan de pan en blus af met 200 ml water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Kook in 25 - 27 minuten droog op middelhoog vuur.

Tip: Op het einde houd je gare aardappeltjes over met een tomatensausje.

Groenten bakken
3

Snijd ondertussen de groene paprika in kleine blokjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de paprika, de overige tomaat en de overige ui 3 - 4 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Klop ondertussen de eieren los in een grote kom met 1/2 tl Afrikaanse kruiden per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Omelet bereiden
4

Haal de groenten uit de pan en meng door de eieren. Bak 1 omelet per persoon met het mengsel. Verhit dezelfde pan op middelhoog vuur en voeg eventueel naar smaak olijfolie toe om aanbakken te voorkomen. Bak de omelet afgedekt tot de bovenkant nog slechts een beetje nat is. Leg vervolgens de chapati op de omelet.

Tip: Gebruik één pan om elk omelet in te bakken.

Chapati rol maken
5

Keer de omelet om en bak nog 2 - 3 minuten aan de andere kant. Haal de chapati met omelet uit de pan. Verdeel de wittekool en wortel over de omelet. Rol de omelet, groenten en chapati op en snijd doormidden.

Tip: Tip 1: Gebruik een bord dat groter is dan je pan, leg deze op de pan en keer om. Laat het omelet van je bord af weer de pan in glijden om de andere kant te bakken.

Tip 2: Je kan eventueel de opgerolde chapati met omelet inwikkelen met aluminiumfolie en warm houden in de oven.

Serveren
6

Verdeel de kerrie-aardappelen over de borden. Leg de chapati rol ernaast en serveer met de mangoketchup.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes