topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chapati met omelet

Chapati met omelet

met kerrie-aardappelen en mangoketchup

Een opgerolde chapati met omelet is een Oegandees gerecht. Ze noemen het daar Rolex - een samentrekking van rolled eggs. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Chapati

1 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Groene paprika

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Wittekool en wortel

0.16 zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

150 gram

Aardappelen

¼ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

0.16

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Mangoketchup

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2482 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.5 g
Eiwitten19 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote pan
Grote kom
Koekenpan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Aardappel bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg daarna de knoflook en de helft van de tomaat toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1/2 el tomatenpuree en 3/4 tl kerriepoeder toe en bak nog 1 minuut. Voeg de aardappelen toe aan de pan en blus af met 200 ml water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Kook in 25 - 27 minuten droog op middelhoog vuur.

Tip: Op het einde houd je gare aardappeltjes over met een tomatensausje.

Groenten bakken
3

Snijd ondertussen de groene paprika in kleine blokjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de paprika, de overige tomaat en de overige ui 3 - 4 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Klop ondertussen de eieren los in een grote kom met 1/2 tl Afrikaanse kruiden per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Omelet bereiden
4

Haal de groenten uit de pan en meng door de eieren. Bak 1 omelet per persoon met het mengsel. Verhit dezelfde pan op middelhoog vuur en voeg eventueel naar smaak olijfolie toe om aanbakken te voorkomen. Bak de omelet afgedekt tot de bovenkant nog slechts een beetje nat is. Leg vervolgens de chapati op de omelet.

Tip: Gebruik één pan om elk omelet in te bakken.

Chapati rol maken
5

Keer de omelet om en bak nog 2 - 3 minuten aan de andere kant. Haal de chapati met omelet uit de pan. Verdeel de wittekool en wortel over de omelet. Rol de omelet, groenten en chapati op en snijd doormidden.

Tip: Tip 1: Gebruik een bord dat groter is dan je pan, leg deze op de pan en keer om. Laat het omelet van je bord af weer de pan in glijden om de andere kant te bakken.

Tip 2: Je kan eventueel de opgerolde chapati met omelet inwikkelen met aluminiumfolie en warm houden in de oven.

Serveren
6

Verdeel de kerrie-aardappelen over de borden. Leg de chapati rol ernaast en serveer met de mangoketchup.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.