Pittige roti met kippendij en aardappel
Pittige roti met kippendij en aardappel

Pittige roti met kippendij en aardappel

met sperziebonen en zoetzure komkommer

De rotiplaat is nieuw in je box! Je kunt ervoor kiezen om hem met stukjes kippendij en aardappel te vullen of om hem lekker in de saus te dippen. Eet smakelijk!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Mustard
•Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bone-in chicken thigh

150 g

Potatoes

½ piece

Tomato

1 piece

Red onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Egg

1 sachet(s)

Surinamese-style spices

½ piece

[Persian] cucumber

100 g

Haricots verts

1 piece

Roti

(Contains Mustard, Wheat)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

White wine vinegar

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories548 kcal
Energy (kJ)2293 kJ
Fat22 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate49 g
Sugar16 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein34 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole with Lid
•Bowl
•Saucepan
•Kettle

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snipper de helft van de rode ui. Snijd de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder de steelaanzet van de haricot verts en snijd doormidden.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Kippendij braden
2

Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Braad de kippendij 2 - 3 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en houd apart. Voeg vervolgens de gesnipperde ui, knoflook, rode peper en tomatenblokjes toe aan de pan en bak 1 minuut.

Aardappelen koken
3

Bereid de bouillon. Voeg de aardappelen, Surinaamse kruiden en bouillon toe aan de hapjespan en kook, afgedekt, 5 minuten. Voeg vervolgens de haricots verts en de kippendij toe en kook, afgedekt, 10 minuten.

Tip: Haricots verts zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn haricot verts rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Zoetzuur maken
4

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes. Voeg de komkommer en rode ui toe aan een kom. Verhit in een steelpan per persoon: 1 el water, 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Haal van het vuur wanneer de suiker opgelost is en giet over de komkommer en rode ui. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart en schep regelmatig om.

Eieren koken
5

Breng ruim water aan de kook in een waterkoker. Voeg 1 ei per persoon toe aan de steelpan van het zoetzuur en kook de eieren in 6 - 8 minuten hard. Spoel onder koud water. Pel de eieren. Verwarm de rotiplaat zonder verpakking 3 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en haricots verts in diepe borden. Schep de saus eroverheen. Leg de kippendij erbovenop. Garneer met het gekookte ei. Serveer met de rotiplaat en de zoetzure komkommer.