Skip to main content
Shakshuka met falafel en witte kaas
Shakshuka met falafel en witte kaas

Shakshuka met falafel en witte kaas

met aubergine en knapperige tortilla's

Wist je dat shakshuka het Arabische woord is voor mix of mengsel?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Milk
Hvede

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Falafel

100 gram

Passata

25 gram

Witte kaas

2 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Bruine tortilla

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)696 kcal
Energie (kJ)2914 kJ
Vetten35.6 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten57.4 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels12.9 g
Eiwitten31.4 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Saus maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur (zie Tip). Voeg de aubergine toe en bak in 5 - 6 minuten rondom bruin. Voeg de tomatenblokjes en Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak 3 - 4 minuten verder. Voeg de bouillon en passata toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Als je een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem gebruikt wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Tortilla's bakken
3

Halveer de tortilla's en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de tortilla's met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 5 - 6 minuten in de oven.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in de shakshuka en breek de eieren hierin. Zorg dat ze diep in de saus liggen, onderin de pan. Breng de eieren op smaak met peper en zout. Verdeel 2/3 van de benodigde hoeveelheid witte kaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 4 - 6 minuten stollen (zie Tip). Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen. 

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.

Falafel bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de falafel in 2 - 4 minuten op hoog vuur rondom bruin.

Serveren
6

Verkruimel de overige witte kaas over de shakshuka. Verdeel de falafel erover. Zet de pan op tafel en serveer met de knapperige tortilla's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pizza crudo

Pizza crudo

met burrata, serranoham en rucola
Hartige pie van gemengd gehakt

Hartige pie van gemengd gehakt

met wortel, bleekselderij en tomaat
Romige rigatoni in mascarpone-tomatensaus

Romige rigatoni in mascarpone-tomatensaus

met vegetarische kipstukjes en vers basilicum
Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

met geraspte kaas
Snelle vegetarische ramen met kastanjechampignons

Snelle vegetarische ramen met kastanjechampignons

met paksoi, wortel en zachtgekookt eitje
Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gekruid varkensgehakt, mozzarella en basilicum

met courgette en tomatensaus
Vegetarische enchilada's met kaas en zure room

Vegetarische enchilada's met kaas en zure room

met frisse tomatensalsa, zwarte bonen en BBQ-kruiden
Tomatenrisotto met gekruide kipworstjes

Tomatenrisotto met gekruide kipworstjes

met mascarpone en peterselie
Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

met udonnoedels, pinda's en verse koriander
Ciabatta met gekruide kip en mozzarella

Ciabatta met gekruide kip en mozzarella

met wortel, ui en frisse salade
Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

met tomatensaus en geraspte kaas
Orzo alla norma

Orzo alla norma

met vers basilicum en Parmigiano Reggiano
Spaanse gehaktballetjes met krieltjes

Spaanse gehaktballetjes met krieltjes

met Griekse salade en kruidenyoghurt
Vegetarische balletjes in romige masala saus

Vegetarische balletjes in romige masala saus

met naanbrood
Gepocheerd ei in groene groente-curry

Gepocheerd ei in groene groente-curry

met naanbrood, spinazie, prei en venkel
Wrap met geglaceerde kalkoen en witte kaas

Wrap met geglaceerde kalkoen en witte kaas

met guacamole, komkommer en mangoketchup
Ravioli met tuinbonen

Ravioli met tuinbonen

met saus van gekruid gemengd gehakt en groentemix
Bulgur met spinazie en harissa

Bulgur met spinazie en harissa

met feta, geroosterde wortel en amandelen
Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

met gegrilde courgette, wortel en geraspte kaas
Plantaardige gehaktballetjes met aardappelpuree met ras el hanout

Plantaardige gehaktballetjes met aardappelpuree met ras el hanout

Marokkaans geïnspireerd, met amandelen, bosui en verse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes