De citroen-knoflookgarnalen geven een frisse draai aan dit smaakvolle gerecht. Je zet deze pasta binnen 15 minuten op tafel!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
80 g
Shrimp
90 g
Spaghetti
125 g
Red cherry tomatoes
100 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
30 g
Arugula
½ piece
Red onion
½ piece
Lemon
15 g
Garlic paste
½ tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Halveer de cherrytomaten. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom. Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de rode ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten, garnalen, de helft van het citroensap en knoflookpuree toe en bak 1 - 2 minuten.
Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Laat de saus 1 minuut al roerend inkoken. Voeg de spaghetti toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spaghetti met de saus over diepe borden. Strooi de rucola eroverheen en besprenkel met het overige citroensap. Garneer met de overige citroenpartjes.