Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen
Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

met tomaten-roomsaus

De citroen-knoflookgarnalen geven een frisse draai aan dit smaakvolle gerecht. Je zet deze pasta binnen 15 minuten op tafel!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Shrimp

90 g

Spaghetti

125 g

Red cherry tomatoes

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

30 g

Arugula

½ piece

Red onion

½ piece

Lemon

15 g

Garlic paste

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories721 kcal
Energy (kJ)3018 kJ
Fat30 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate81 g
Sugar16 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Small Bowl
•Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Halveer de cherrytomaten. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom. Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de rode ui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten, garnalen, de helft van het citroensap en knoflookpuree toe en bak 1 - 2 minuten.

Saus maken
3

Voeg de kookroom toe aan de hapjespan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Laat de saus 1 minuut al roerend inkoken. Voeg de spaghetti toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de spaghetti met de saus over diepe borden. Strooi de rucola eroverheen en besprenkel met het overige citroensap. Garneer met de overige citroenpartjes.