Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

met sojasaus, groenten en zoet-pittige chilisaus

Wortelen zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Koolhydraatarm
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Prei

1 cm

Verse gember

2.5 gram

Verse koriander

2 stuk(s)

Ei

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Rundergehakt

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

2.5 ml

[Plantaardige] melk

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)578 kcal
Energie (kJ)2419 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten22 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.2 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Bord
Pan
Garde

Instructies

Frisse komkommer maken
1

Halveer de komkommer en snijd in frieten. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kom 1 el wittewijnazijn per persoon met een snuf zout, de gember en de komkommerfrieten. Meng goed en laat staan tot serveren.

Snijden
2

Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de prei in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander fijn.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Eieren klutsen
3

Kluts met een garde de eieren in een kom met de helft van de koriander, de sojasaus en een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout. Breng ruim water aan de kook in een pan. Zet een warmtebestendig bord op de pan. Dit bord gebruik je later om de gebakken omelet warm te houden.

Omelet bakken
4

Verwarm 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middellaag vuur. Verdeel een dun laagje (ongeveer ter dikte van een pannenkoek) van het omeletmengsel over de bodem van de koekenpan en bak 2 - 3 minuten, of tot het eimengsel gestold is. Draai de omelet voorzichtig om en bak nog 1 minuut. Leg de omelet op het verwarmde bord. Herhaal tot je per persoon 1 grote omelet hebt.

Tip: Tip 1: Zorg ervoor dat, wanneer je het mengsel in de pan giet, je het in een draaibeweging over de hele koekenpan verdeelt. Het ei is gestold wanneer het geheel lichter van kleur is geworden. Tip 2: De omelet is vrij breekbaar. Maak de omelet eerst volledig los van de pan alvorens je hem probeert om te draaien.

Vulling maken
5

Verwarm een tweede koekenpan met 1/4 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de prei en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg het gehakt toe en bak los. Voeg vervolgens de geraspte wortel en 1 1/2 tl Koreaanse kruiden per persoon toe en roerbak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gehaktmengsel over het midden van de omelet. Leg er een paar komkommerfrieten op en rol de omelet dicht. Besprenkel met de zoet-pittige chilisaus. Garneer met de overige koriander. Serveer met de overige komkommerfrieten.