BestellenCadeaubon
Appeltaart wentelteefjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Appeltaart wentelteefjes

met citroenslagroom en stukjes speculaas

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe Kan bevatten Gluten, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

125 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

Zelf toevoegen

5 el

Suiker

4 el

[Plantaardige] roomboter

100 ml

Water voor saus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4804 kJ
Energie (kcal)1148 kcal
Vetten68.3 g
waarvan verzadigd39.9 g
Koolhydraten111.2 g
waarvan suikers60.7 g
Vezels8 g
Eiwitten20.7 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Citroenrasp
Grote kom
Kleine kom
Mixer
Mixer
Koekenpan met deksel
Diep bord
Garde
Large Frying Pan

Instructies

1
  • Klop met een handmixer de slagroom en 1 el suiker gedurende 2 - 3 minuten.
  • Rasp de citroen boven de slagroom, roer de citroenrasp erdoorheen en zet in de koelkast tot stap 4.
  • Snijd de appels in blokjes van 1 cm en pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een grote kom de appels, het citroensap en de rest van de suiker.
2
  • Verhit 2 el boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg het appelmengsel toe en zet het vuur laag. Laat 6 minuten afgedekt koken.
  • Haal het deksel van de pan, roer de helft van de kaneel door het appelmengsel en laat nog 6 minuten sudderen, of tot de appel zacht wordt en de suiker bruin gekaramelliseerd is.
  • Snijd de briochebroodjes doormidden.
3
  • Meng in een groot diep bord de eieren, de melk, een snufje zout en de rest van de kaneel en klop goed.
  • Verhit een klontje boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Week de briocheplakken per twee stuks in het eimengsel, tot ze volledig verzadigd zijn.
  • Bak direct gedurende 4 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit tot alle plakjes klaar zijn.
4
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden.
  • Giet de gekarameliseerde appelmoes erover.
  • Serveer met een toefje citroenslagroom en strooi de speculaasstukjes erover.