Appeltaart wentelteefjes
met citroenslagroom en stukjes speculaas
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Soja
•Tarwe
•Eieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
200 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Citroen
2 stuk(s)
Appel
3 tl
Gemalen kaneel
2 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe Kan bevatten Gluten, Noten, Sesamzaad)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
125 ml
Biologische halfvolle melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
60 gram
Speculaasstukjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
Zelf toevoegen
5 el
Suiker
4 el
[Plantaardige] roomboter
100 ml
Water voor saus
Benodigdheden
•Citroenrasp
•Grote kom
•Kleine kom
•Mixer
•Mixer
•Koekenpan met deksel
•Diep bord
•Garde
•Large Frying Pan
Instructies
1
- Klop met een handmixer de slagroom en 1 el suiker gedurende 2 - 3 minuten.
- Rasp de citroen boven de slagroom, roer de citroenrasp erdoorheen en zet in de koelkast tot stap 4.
- Snijd de appels in blokjes van 1 cm en pers de citroen uit boven een kleine kom.
- Meng in een grote kom de appels, het citroensap en de rest van de suiker.
2
- Verhit 2 el boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg het appelmengsel toe en zet het vuur laag. Laat 6 minuten afgedekt koken.
- Haal het deksel van de pan, roer de helft van de kaneel door het appelmengsel en laat nog 6 minuten sudderen, of tot de appel zacht wordt en de suiker bruin gekaramelliseerd is.
- Snijd de briochebroodjes doormidden.
3
- Meng in een groot diep bord de eieren, de melk, een snufje zout en de rest van de kaneel en klop goed.
- Verhit een klontje boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Week de briocheplakken per twee stuks in het eimengsel, tot ze volledig verzadigd zijn.
- Bak direct gedurende 4 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit tot alle plakjes klaar zijn.
4
- Verdeel de wentelteefjes over de borden.
- Giet de gekarameliseerde appelmoes erover.
- Serveer met een toefje citroenslagroom en strooi de speculaasstukjes erover.