Skip to main content
Perencrumble
Perencrumble

Gezellig avondje gourmetten? Deze perencrumble steelt de zoete trek!

Allergenen:
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ pak(ken)

Koekjesdeeg chocolade

1 stuk(s)

Peer

¾ tl

Gemalen kaneel

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Voedingswaarden

Energie (kJ)921 kJ
Energie (kcal)220 kcal
Vetten14.1 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten20.4 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels3.3 g
Eiwitten4.4 g
Zout0.1 g
Potassium89.3 mg
Calcium6.8 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Grote kom

Instructies

1
  • Was of schil de peer. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote kom de peerblokjes met de walnootstukjes en 1/8 zakje kaneel per persoon. Verkruimel het koekjesdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip).

Tip: Je gebruikt maar de helft van het koekjesdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van het overige deeg koekjes te bakken. 

2
  • Vul een gourmetpannetje met het perenmengsel en bak tot de peren gaar zijn.
  • Bedek met een laagje verkruimeld koekjesdeeg en bak tot het koekjesdeeg bruin kleurt.
  • Laat de crumble even afkoelen, zodat het koekjesdeeg hard kan worden.
  • Serveer met 1 lepel Griekse yoghurt.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders