Vrij vertaald betekent Grana Padano 'de korrel van Padanië'. Deze kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Volkoren penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
½
Tomatenpuree
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met basilicum
40 gram
Rode pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
100 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. Meng in een kom de ui, courgette en wortel met de Siciliaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven. Kook de penne 9 - 11 minuten in de pan (zie Tip). Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en 2 el pastawater per persoon toe.
Bereid de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de saus en roer goed door. Verlaag het vuur en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Roer de rode pesto, geroosterde groenten en pasta door de saus (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 50 ml bouillon per persoon en vul aan met 50 ml kokend water per persoon.
Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de Grana Padanovlokken en het basilicum.