Skip to main content
Hertengehaktballetjes met kruidige jus

Hertengehaktballetjes met kruidige jus

with green beans and potato wedges

Receptontwikkelaar Babette: "Het zoete van de BBQ-saus, het kruidige van de currysaus, het pittige van de mosterd en het zoute van de runderbouillon vormen samen een smaakbommetje van een saus. In combinatie met de hertengehaktballetjes de ster van dit gerecht!"

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

6 stuk(s)

Hertengehaktballetjes Provençaals

(Bevat: Gluten, Tarwe)

200 gram

Aardappelpartjes

200 gram

Sperziebonen

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

20 ml

Currysaus

(Bevat: Mosterd)

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

75 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Bloem

½ tl

Mosterd

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2722 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten29.9 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten58.5 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels15.5 g
Eiwitten28.1 g
Zout1.6 g
Potassium500 mg
Calcium140 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Pan met deksel

Instructies

Fry the wedges
1
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a frying pan over medium-high heat.
  • Fry the potato wedges for 13 minutes, then stir in the BBQ rub* and drizzle with sunflower oil.
  • Fry for 1 more minute, seasoning with salt and pepper.
  • Prepare the stock in the meantime.

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

Prepare the green beans
2
  • Meanwhile, discard the tips of the green beans.
  • Transfer to a pot or saucepan and cover with a shallow layer of water.
  • Add a pinch of salt, then cover with the lid and bring to the boil. Allow to cook for 6 - 8 minutes, then drain if necessary.
  • Drizzle with olive oil and season to taste with salt and pepper.
Make the sauce
3
  • Melt a knob of butter in a frying pan over medium-high heat and fry the meatballs for 8 - 9 minutes until evenly browned.
  • Remove from the pan and set aside under aluminum foil.
  • In the same pan, fry the flour for 1 minute over medium-high heat until lightly browned, stirring constantly.
  • Add the BBQ sauce, the curry sauce and the mustard, then pour in the stock.
4
  • Mix well to combine, then lower the heat. Allow to thicken and reduce for 2 minutes, adding a splash of water as necessary if it seems too thick.
  • Return the meatballs to the pan and toss well to coat with the sauce.
  • Serve the potatoes, green beans and meatballs on plates. Drizzle over the sauce and serve with mayonnaise as preferred.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders