HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Zeebaarsfilet Met Tomatensalsa En Rijst
topBanner
Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Het citroensap geeft het gerecht een frisse smaak

Lees meer

Zelf tomatensalsa maken is simpel: je hoeft alleen sjalot, knoflook en tomaat fijn te snijden en het op smaak te brengen met olijfolie en citroensap. Laat de salsa minimaal 15 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken! Valt de salsa in de smaak? Serveer het dan eens als voorafje op geroosterde bruschetta.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Citroen

300 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(BevatVis)

170 gram

Pandanrijst

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2552.2400000000002 kJ
Energie (kcal)610 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten34 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Kook 100 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de sperziebonen.

2

Snipper de sjalot extra fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd ook de pruimtomaat fijn. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Meng de sjalot, knoflook, pruimtomaat, extra vierge olijfolie, ½ el citroensap per persoon en ½ tl citroenrasp per persoon in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna als het nodig is af, voeg de helft van de roomboter toe, roer door en laat afgedekt nagaren.

4

Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm. Kook de sperziebonen in de andere pan met deksel, afgedekt, 7 – 9 minuten. Giet af en houd afgedekt warm.

5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de zeebaarsfilet aan beide kanten 2 minuten.

6

Verdeel de zeebaarsfilet, sperziebonen en rijst over de borden. Garneer elke zeebaarsfilet met een lepel tomatensalsa.