Skip to main content
Kruidige pilav met linzen en een gekookt ei
Kruidige pilav met linzen en een gekookt ei

Kruidige pilav met linzen en een gekookt ei

Met worteltjes en sperziebonen

3.6
(421)

Pilav is een gerecht dat veel wordt gegeten in het Midden-Oosten en is verwant aan Italiaanse risotto. Je verwerkt onder andere Parijse worteltjes door de pilav. Ondanks de naam komen deze worteltjes niet uit Parijs. Ze kregen deze naam omdat de worteltjes worden bewerkt met een parisienneboor!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Selderij
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Groene linzen

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Parijse worteltjes

(Bevat: Selderij)

75 gram

Sperziebonen

1 tl

Gemalen kurkuma

40 gram

Pandanrijst

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)602 kcal
Energie (kJ)2519 kJ
Vetten11 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten95 g
Vezels14 g
Eiwitten23 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Meng de linzen met een snufje zout en 200 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten op middelmatig vuur koken. Giet af en laat uitlekken.

Halveer de Parijse worteltjes.
2

Bereid ondertussen de bouillon. Snipper de ui. Halveer de Parijse worteltjes. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm.

Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en kurkuma 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, groene linzen, Parijse worteltjes en sperziebonen toe en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 15 minuten op laag vuur. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Breng ondertussen de eieren aan de kook in de pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.

Verdeel de rijst over de borden en leg op elk bord een ei.
5

Verdeel de rijst over de borden en leg op elk bord een ei.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders