HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHeekfilet Uit De Oven Met Sperziebonen En Aardappelen
topBanner
Heekfilet uit de oven met sperziebonen en aardappelen

Heekfilet uit de oven met sperziebonen en aardappelen

Een vispakketje met citroen en verse tijm

Lees meer

Een vispakketje is een van de favoriete bereidingswijze van Thomas. Het is een gezonde manier om vis te bereiden én gemakkelijk om te maken. Wil je nog sneller klaar zijn? Kook dan de aardappelen 10 minuten voor. Je hoeft de aardappelen dan nog maar 10 minuten te bakken.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

600 gram

Roodschillige aardappelen

300 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

150 gram

Mini-romatomaten

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2343.04 kJ
Energie (kcal)560 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Aluminiumfolie
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd of hak fijn.

2

Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met de helft van de tijm, peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

3

Verwijder ondertussen de topjes van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 5 - 7 minuten in de pan met deksel. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.

4

Snijd de knoflook in dunne plakken. Snijd de citroen doormidden, snijd de helft van de citroen in schijven en pers de andere helft uit. Snijd de mini romatomaten doormidden.

5

Verdeel de sperziebonen over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet, de knoflook, de romatomaten, 2 schijfjes citroen per persoon en de overige tijm. Besprenkel met de overige olijfolie, 1 tl citroensap per persoon, 2 el water per persoon, peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht (zie tip) en bak 15 – 20 minuten in de oven.

6

Verdeel de aardappelen over de borden en serveer met het vispakketje.