Skip to main content
Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano
Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Een goedgevulde maaltijdsalade met frisse citroen

De Hollandse sperziebonen komen uit de volle grond in Brabant. Deze peulvrucht staat ook bekend onder de naam slaboon. Sperziebonen bevatten veel vezels. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor een goede darmwerking. De Italiaanse romaine sla en de grana padano geven dit gerecht een Italiaanse twist.

Allergenen :
Noten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

15 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

200 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Citroen

½ tl

Gedroogde oregano

1.5 stuk(s)

Mini-romaine sla

30 gram

Zongedroogde tomaten

½ takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)687 kcal
Energie (kJ)2874 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten68 g
Vezels16 g
Eiwitten22 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Mes
Kom
Bord

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat uitstomen.

Bak de noten
2

Hak de hazelnoten grof. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Dop de sperziebonen
3

Dop ondertussen de sperziebonen alleen bij de steelaanzet en snijd in 3 - 4 gelijke stukken. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan. Voeg de sperziebonen, een ½ tl citroenrasp per persoon en peper en zout toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak de sperziebonen, afgedekt, 12 minuten. Voeg halverwege de oregano toe.

Meng de romainesla en zongedroogde tomaten in een saladekom
5

Scheur ondertussen de mini-romainesla klein. Snijd de zongedroogde tomaten klein. Meng de romainesla en zongedroogde tomaten in een saladekom.

6

Hak de krulpeterselie fijn. Maak een dressing van de krulpeterselie, extra vierge olijfolie, honing, mosterd, 1 el citroensap per persoon, peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden
7

Meng de groenten met de krieltjes, dressing en grana padano in de saladekom. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten. Besprenkel naar smaak met extra citroensap.

Tip! Liever gebakken krieltjes? Bak de aardappelen dan 20 minuten afgedekt in een koekenpan. Serveer de salade naast de gebakken krieltjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

met broccolini en gebakken kappertjes
Boerenworst met gebakken aardappeltjes

Boerenworst met gebakken aardappeltjes

met dille-mayonaise en sperziebonen
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade
Gebakken zalm met een dille roomsaus

Gebakken zalm met een dille roomsaus

met sperziebonen, wortel en aardappelpuree
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum
Goulashsoep met kalfssukade

Goulashsoep met kalfssukade

met zure room en een bruin broodje
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Double protein - Linguine in romige saus met dubbele portie garnalen

Double protein - Linguine in romige saus met dubbele portie garnalen

met courgette, tomaat en frisse citroen
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Double Protein - Parelcouscous met dubbele portie garnalen

Double Protein - Parelcouscous met dubbele portie garnalen

met courgette, rode peper en citroen
Wit tarwebroodje met zelfgemaakte garnalensalade

Wit tarwebroodje met zelfgemaakte garnalensalade

met salade en gebakken aardappel
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en basilicum

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

met romige puree, peterselie en tomaat
Romige kip in cheesy preisaus

Romige kip in cheesy preisaus

met rijst, paprika en peterselie
Heekfilet met pistou-aardappelpuree

Heekfilet met pistou-aardappelpuree

met cherrytomaten en spinazie
Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

met tomatenorzo en Siciliaanse kruiden
Italiaanse stijl kalfs-cheeseburger

Italiaanse stijl kalfs-cheeseburger

met bruschettadip, Parmigiano Reggiano en frieten
Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

met komkommer-pindasalade en ponzu
Stir-fry met noedels en kip

Stir-fry met noedels en kip

met courgette, rode peper en gomasio
Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

met cheddar, puntpaprika en mais-salsa
Bietenplatbrood met kippendijfilet en chorizo

Bietenplatbrood met kippendijfilet en chorizo

met puntpaprika, zhoug en feta
Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

met champignons, courgette en BBQ-rub
Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

in cherrytomatensaus met geroosterde walnootstukjes
Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met guacamole, pittige mayonaise, mais en tomaat
Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

zelf maken, samen genieten!
Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

soul-food stijl met cheesy aardappelpuree en peterselie
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

met sambal-soja-aardappelsalade
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met puntpaprika en regenboogkoolsla
Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

met cashewnoten, verse kruiden en geroosterde aardappelen
Cheesy taco-stijl pasta met smokey ketchup

Cheesy taco-stijl pasta met smokey ketchup

met mais, paprika en peterselie