HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBoekoeloekoeburger Met Sperziebonen En Aardappelblokjes
topBanner
Boekoeloekoeburger met sperziebonen en aardappelblokjes

Boekoeloekoeburger met sperziebonen en aardappelblokjes

Zelfgemaakte vegetarische hamburgers

Lees meer

Burgers zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Voor deze burger ga je zelf aan de slag met boekoeloekoe. Dit is een burgermix zonder toegevoegde E-nummers die bestaat uit kruiden en volkoren granen. Deze mix is een veelzijdige aanvulling op een gevarieerd voedingspatroon.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSelderijMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Boekoeloekoe-burgermix

(BevatGlutenbevattende granen, SelderijKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)

80 gram

Oude-kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

400 gram

Sperziebonen

600 gram

Vastkokende aardappelen

Zelf toevoegen

50 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2924.616 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels15 g
Eiwitten26 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de sjalot flinterdun. Meng in een kom de boekoeloekoemix met de sjalot, oude kaas, ei, melk, peper en zout. Kneed de boekoeloekoemix goed en laat 15 minuten afgedekt in de koelkast opstijven.

2

Schil of was ondertussen de aardappelen (mozart) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten beetgaar.

4

Maak ondertussen van de boekoeloekoemix 2 burgers per persoon.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de burgers 5 minuten aan elke kant.

6

Verdeel de burgers, gebakken aardappelen en sperziebonen over de borden.