Gnocchi met pesto en gebakken kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi met pesto en gebakken kabeljauw

Gnocchi met pesto en gebakken kabeljauw

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Deze zachte kussentjes zijn gemaakt van aardappel en het woord “gnocchi” betekent letterlijk “klont”.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Eieren
Sulfiet
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Sperziebonen

½ tl

Gedroogde tijm

165 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Pinda's, Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)712 kcal
Energie (kJ)2979 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de gnocchi.

Snijd de sperziebonen.
2

Snipper de ui. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm.

3

Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de sperziebonen, tijm en zwarte balsamicoazijn toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 25 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 – 7 minuten.

Bak de gnocchi 3 minuten mee.
4

Kook ondertussen de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en laat afkoelen door de gnocchi met koud water af te spoelen. Voeg de gnocchi en ⅓ van de olijfolie toe aan de wok of hapjespan en bak zonder deksel nog 3 minuten.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de pesto toe.
6

Voeg de bospaddenstoelenpesto toe aan de wok of hapjespan en verhit al roerende nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de kabeljauw.