HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGnocchi Met Pesto En Gebakken Kabeljauw
topBanner
Gnocchi met pesto en gebakken kabeljauw

Gnocchi met pesto en gebakken kabeljauw

Lees meer

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Deze zachte kussentjes zijn gemaakt van aardappel en het woord “gnocchi” betekent letterlijk “klont”.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :GlutenEierenSulfietTarweVisMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

400 gram

Sperziebonen

1 tl

Gedroogde tijm

335 gram

Gnocchi

(BevatGluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

80 gram

Bospaddenstoelenpesto

(BevatMelk (inclusief lactose), NotenKan bevattenPinda's, Selderij)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)712 kcal
Energie (kJ)2979 kJ
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de gnocchi.

2

Snipper de ui. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm.

3

Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de sperziebonen, tijm en zwarte balsamicoazijn toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 25 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 – 7 minuten.

4

Kook ondertussen de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en laat afkoelen door de gnocchi met koud water af te spoelen. Voeg de gnocchi en ⅓ van de olijfolie toe aan de wok of hapjespan en bak zonder deksel nog 3 minuten.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de bospaddenstoelenpesto toe aan de wok of hapjespan en verhit al roerende nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de kabeljauw.