Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Deze zachte kussentjes zijn gemaakt van aardappel en het woord “gnocchi” betekent letterlijk “klont”.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Sperziebonen
½ tl
Gedroogde tijm
165 gram
Gnocchi
(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
40 gram
Bospaddenstoelenpesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Pinda's, Selderij)
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de gnocchi.
Snipper de ui. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm.
Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de sperziebonen, tijm en zwarte balsamicoazijn toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 25 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 – 7 minuten.
Kook ondertussen de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en laat afkoelen door de gnocchi met koud water af te spoelen. Voeg de gnocchi en ⅓ van de olijfolie toe aan de wok of hapjespan en bak zonder deksel nog 3 minuten.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de bospaddenstoelenpesto toe aan de wok of hapjespan en verhit al roerende nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de kabeljauw.