Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Het kipgehakt is gekruid met Oosterse kruiden

Gadogado is een traditioneel Indonesisch gerecht en bestaat uit onder andere groenten en pindasaus. Elke streek kent zijn eigen variant. De gadogado-saus zorgt voor een zoete smaak. Dit gerecht bevat ook Thaise basilicum; een tropisch kruid dat, in vergelijking met ‘gewone’ basilicum, een anijsachtige smaak heeft.

Allergenen :
Gluten
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Verse gember

150 gram

Sperziebonen

62.5 gram

Champignons

110 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

40 gram

Gadogado-saus

(Bevat Pinda's)

1.5 leaves

Thaise basilicum

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)751 kcal
Energie (kJ)3142 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Mes
Bord

Instructies

1

Kook 300 ml water voor de zilvervliesrijst in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 15 - 20 minuten. Giet, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.

Snijd de champignons in plakken
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Dop de sperziebonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van 2 - 3 cm. Snijd de champignons in plakken.

Bak het kipgehakt
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en gember 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in ongeveer 3 minuten rul. Voeg de sperziebonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de champignons en de sojasaus toe en roerbak de laatste 5 minuten zonder deksel.

Roer tot een dikke saus
4

Verhit een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de gadogado-saus, ketjapsaus en 50 ml water per persoon toe en roer, met een garde, tot een dikke saus. Zet daarna het vuur uit.

Serveer en garneer met de overige basilicum
5

Scheur ondertussen de Thaise basilicum klein en voeg, vlak voor het opdienen, het grootste deel toe aan de wok of hapjespan.

6

Verdeel de rijst en groenten met kipgehakt over de borden. Garneer met de overige Thaise basilicum en serveer met de gadogado-saus.

Tip! Erg lekker: schep de rijst tegelijk met de Thaise basilicum bij het kipgehakt en de groenten. Roerbak nog enkele minuten. Op deze manier krijgt de rijst extra veel smaak.